Martin K. se léčil v psychiatrické nemocnici. Odtud ale v neděli 26. března odešel na procházku, ze které se už nevrátil. Nejprve se vydal do svého bydliště v Praze 4, kde zanechal mrazivý vzkaz – vyplynulo z něj, že si chce vzít život! Vzal si také legálně drženou pušku, sedl do auta a odjel neznámo kam.

Policie ho hledala dva týdny. Tělo našla v neděli, manažer zřejmě spáchal sebevraždu. „Včera večer byl nalezen pohřešovaný muž bez známek života. Při prohlídce těla nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti úmrtí,“ uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová na Velikonoční pondělí.

Martin K. byl v ČSOB váženým manažerem. „Zpráva o smrti našeho kolegy Martina nás velice zasáhla. Martin byl obrovským profesionálem v oblasti bankovnictví. V ČSOB pracoval neuvěřitelných 21 let a stojí za ním velké množství úspěchů,“ řekl Blesku mluvčí ČSOB Patrik Madle. „Není možné opomenout řadu dalších úspěchů i na poli sportu. Byl pro nás skvělým kolegou, parťákem a hlavně vynikajícím člověkem. Martin nám bude velmi chybět,“ dodal.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky Centra krizové intervence na čísle 284 016 666 nebo kontaktujte nejbližší centrum sociálních služeb. Pro děti a mladistvé funguje na čísle 116 111 Linka bezpečí. Služby jsou poskytovány nonstop.