Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Násilná smrt muže (†56) v Tovačově na Přerovsku: Vraždil syn oběti?!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
23. března 2023
08:52

V Tovačově na Přerovsku byl v noci na čtvrtek zavražděn šestapadesátiletý muž. Kriminalisté v této souvislosti zadrželi jeho třicetiletého syna. Případ kriminalisté vyšetřují jako vraždu, dosud nebyl nikdo obviněn, řekl to krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Jakým způsobem muž zemřel, zatím policie s ohledem na vyšetřování nechce sdělit. V Olomouckém kraji jde letos o první případ vraždy.

Násilné úmrtí v Tovačově vyšetřují krajští kriminalisté od půlnoci, muž byl zavražděn v bytě jednoho z tamních domů. Zadržený třicetiletý syn dosud nebyl vyslechnut, zjistila ČTK. Bližší informace policie k případu sdělí později, uvedl policejní mluvčí.

V Olomouckém kraji jde o první vraždu v letošním roce, loni se v regionu stalo 13 vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jedna ve stadiu přípravy. Jedna z vražd měla tři oběti, šlo o případ v Kostelci na Hané na Prostějovsku, obžalovaný muž se za ni již zodpovídá před soudem. Ve čtyřech případech šlo o vraždy mezi členy rodiny. Ve zbylých skutcích pak šlo o osoby, které se vzájemně znaly, nebyly však v příbuzenském vztahu, řekl ČTK již dříve policejní mluvčí.

Za trestný čin vraždy hrozí pachateli deset až 18 let, v případě, že by šlo o vraždu s rozmyslem, je sazba vyšší, a to v rozpětí 12 až 20 let. Sazba 15 až 20 let nebo výjimečný trest pak hrozí pachateli, který tento čin spáchá zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem nebo v úmyslu získat majetkový prospěch.

Video  Vražda svůdného Itala na vozíčku. Do Čech jezdil za sexem.  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání