Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda Olivie Korbelové (†9) u soudu: Střelcovo alibi rozcupovala výpověď jeho milenky!

Autor: štt - 
2. dubna 2023
19:36

Loni v srpnu Liverpoolem otřásla tragická smrt devítileté Olivie Prattové-Korbelové. Holčička se stala nevinnou obětí přestřelky dvou gangsterů. U soudu vypovídala i střelcova (34) milenka, která nedokázala žít s vědomím, že by kvůli ní mohl zůstat na svobodě vrah dítěte. Nyní je v režimu na ochranu svědků a bojí se odplaty.

Britská policie podle slov jejích příslušníků dlouho nezažila takovou odvahu, s jakou vystoupila ve své výpovědi nejmenovaná žena proti zločineckému gangu. Jejím odhodláním byl zaskočen i zkušený policista Mark Baker. „Za 30 let práce u policie jsem se s takovou odvahou ještě nesetkal,“ uvedl.

Thomas Cashman stojí před soudem kvůli vraždě teprve devítileté holčičky a pořádně mu přitížila výpověď jeho expřítelkyně. Statečná žena totiž rozcupovala na kusy jeho údajné alibi z doby, kdy nevinné děvčátko zemřelo. Ze strany zločinecké skupiny, jejíž je Cashman součástí, svědkyni teď proto hrozí nebezpečí. Klíčová postava sledovaného soudního sporu je nyní v režimu na ochranu svědků, což mimo jiné znamená, že se nesmí nadále stýkat se svými příbuznými ani přáteli.

Během osmnáctidenního soudního procesu žena vypovídala zpoza zástěny. Musela popravdě odpovídat na nepříjemné otázky týkající se jejího intimního života se zločincem. Podle Daily Mail před soudem mimo jiné pronesla, že jí drogový dealer zničil život.

K tragédii došlo 22. srpna 2022, kdy se Thomas Cashman pokusil zabít konkurenčního gangstera Josepha Neea. Člen znepřáteleného gangu se před Cashmanem pokusil utéct přes rodinný dům, ve kterém žila právě Olivia se svou maminkou Cheryl. Cashman začal po Neeovi pálit do vchodových dveřích. Jedna z kulek zasáhla dívku do hrudi. Neeovi se podařilo utéct a Cashman se po zpackaném pokusu o vraždu rozhodl ukrýt u své milenky. Ta ale nemohla žít s vědomím, že pomohla vrahovi dítěte, a tak se rozhodla spolupracovat s policií.

Video  Insta Crime Podcast: Ústecký řezník zavraždil mladou mámu (†21)  - pdc, icp, Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání