Obsah seriálu Já jsem vrah (I am a Killer)

Byli odsouzení k smrti za vraždu – a nyní podávají přímé svědectví o svých zločinech. Američtí dokumentaristé se k vrahům dostali blíž než kdokoli předtím a vyzpovídali je do nejmenších podrobností. Z příběhů seriálu se vám budou ježit chlupy po celém těle a před očima se vám začne skládat hrůzný obrázek brutálních událostí. Litují odsouzení svých činů? Co si o nich myslí jejich příbuzní? A hlavně: Jak se z člověka stane vrah?

Vystupující v jednotlivých sériích:

1. série

James Robertson

Robertson byl v roce 2008 odsouzen za vraždu svého spoluvězně ve floridské věznici. Oběť, Frank Hart, byla nalezena uškrcená a ubitá v jejich společné cele.

Kenneth Foster

Foster byl v roce 1996 v Texasu odsouzen za vraždu na základě kontroverzního "zákona stran", který umožňuje obvinit z vraždy i spolupachatele, kteří ve skutečnosti nikoho nezabili. Foster byl odsouzen k trestu smrti, ale v roce 2007 mu byl trest změněn na doživotí.

Justin Dickens

Dickens byl odsouzen za vraždu svého přítele a spolupracovníka, 21letého Geralda Brunsona, v Alabamě v roce 1993. Dickens tvrdil, že šlo o nešťastnou náhodu, přesto byl odsouzen k trestu smrti a v roce 2005 popraven.

Miguel Angel Martinez

Martinez byl odsouzen za brutální vraždu ženy, kterou potkal v baru v Texasu v roce 1991. Oběť, prodavačka v samoobsluze Linda Salinasová, byla nalezena uškrcená a sexuálně napadená.

Charles Victor Thompson

Thompson byl odsouzen za vraždu své bývalé přítelkyně Dennise Hayslipové a jejího nového přítele Darrena Keitha Caina v Texasu v roce 1998. Thompson byl odsouzen k trestu smrti a v roce 2018 popraven.

David Lewis

Lewis byl v roce 1991 odsouzen za vraždu manželského páru v Alabamě. Byl odsouzen k trestu smrti a popraven v roce 2003.

Deandra Buchananová

Buchananová byla odsouzena za vraždu matky své přítelkyně, čtyřicetileté Sandry Wilsonové, v Indianě v roce 2000. Buchananová tvrdila, že vražda byla nepovedenou loupeží.

Robert Shafer

Shafer byl odsouzen za vraždu své odcizené manželky Elizabeth "Betsy" Shaferové v Kalifornii v roce 1990. Betsy byla nalezena ubitá a uškrcená ve svém domě.

Joshua Nelson

Nelson byl v roce 2001 odsouzen za vraždu spoluvězně Damiena Fowlese v michiganské věznici. Nelson tvrdil, že vražda byla spáchána v sebeobraně.

Wayne C. Doty

Doty byl odsouzen za vraždu své přítelkyně Carol Huttové v Jižní Karolíně v roce 1996. Doty tvrdil, že smrt Huttové byla nehoda, ale byl odsouzen k trestu smrti a v roce 2006 popraven.

2. série

Lindsay Haugenová

Lindsay Haugenová byla v roce 2015 odsouzena za vraždu prvního stupně za zabití Roberta Masta v Iowě v roce 2010. Haugenová, které bylo v době činu 21 let, a její přítel Richard Thomas zavraždili Masta, který byl jejich domácím, během hádky o peníze za nájem. Haugenová se přiznala, že Masta 27krát bodla nožem. V současné době si odpykává trest v nápravném zařízení pro ženy v Iowě.

David Barnett

V roce 1996 byl v Texasu odsouzen za vraždu Carolyn Warrenové k trestu smrti. V roce 2002 byl popraven smrtící injekcí.

Leo Little a Jose Zavala

Oba byli odsouzeni za vraždu starší ženy v Texasu v roce 1998. Little byl odsouzen k trestu smrti, Zavala dostal doživotí. Little byl popraven smrtící injekcí v roce 2012.

Linda Lee Couchová

Odsouzena za vraždu svého manžela v Texasu v roce 1984. Byla odsouzena k trestu smrti, ale v roce 1993 jí byl trest změněn na doživotí.

Mark Arthur

Arthur byl odsouzen za vraždu muže na Floridě v roce 1982. Byl odsouzen k trestu smrti, ale v roce 1994 mu byl trest změněn na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Joseph Murphy

Murphy byl odsouzen za vraždu matky své přítelkyně v Ohiu v roce 1991. Byl odsouzen k trestu smrti, ale v roce 2002 mu byl trest změněn na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Charles "Billy" Armentrout

Armentrout byl odsouzen za vraždu ženy v roce 1987 ve Virginii. Byl odsouzen k trestu smrti, ale v roce 2000 mu byl trest změněn na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Cavona Flenoy

Odsouzena za vraždu muže v Texasu v roce 1996. Byla odsouzena na doživotí.

Brandon Hutchison

Odsouzen za vraždu muže v Missouri v roce 2007. Byl odsouzen k trestu smrti.

Toby Williams

Odsouzen za vraždu ženy v Texasu v roce 1994. Byl odsouzen k trestu smrti, ale v roce 2006 mu byl trest změněn na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

3. série

Victoria Smithová

Smithová byla v roce 1991 odsouzena za vraždu 77letého muže jménem Harry Briggs. Spolu se svým komplicem Patrickem Bencou plánovali Briggse okrást, ale nakonec ho ubili a ubodali k smrti. Smithová byla odsouzena k trestu smrti a v roce 2017 popravena.

Deryl Madisonová

Madisonová byla odsouzena k trestu smrti za vraždu 21leté Krystal Naabové v roce 2000. Spolu se svým komplicem Stephenem Wilsonem Naabovou unesli a před vraždou ji donutili k sexuálním praktikám. Madison v současné době čeká v cele smrti v Texasu.

Daniel Paulsrud

Paulsrud byl odsouzen k trestu smrti za vraždu tříletého syna své přítelkyně Dylana v roce 2012. Dítě zbil tak surově, že utrpělo smrtelná zranění. Paulsrud je v současné době v cele smrti v Nebrasce.

James Walker

Walker byl odsouzen na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění za vraždu šestnáctileté dcery své přítelkyně Eileen Adamsové v roce 2010. Uškrtil ji a její tělo pohodil na poli. Walker si v současné době odpykává trest v texaské věznici.

Chucky Phillips

Phillips byl v roce 1991 odsouzen na doživotí za vraždu nového přítele své bývalé přítelkyně Bryana Reina. Reina několikrát střelil, když spal. Phillips si v současné době odpykává trest ve floridské věznici.

Eduardo Trinidad

Trinidad byl odsouzen k trestu smrti za vraždu své bývalé přítelkyně a jejího devítiletého syna v roce 2005. Oba zastřelil v jejich domě v záchvatu žárlivosti. Trinidad v současné době čeká v cele smrti na Floridě.

David Cameron Keith

Keith byl odsouzen k trestu smrti za vraždu osmiletého Jesseho Dirkhisinga v roce 1999. Keith a jeho partner, který byl za vraždu rovněž odsouzen, chlapce sexuálně napadli a udusili. Keith zemřel v roce 2020 ve vězení, kde čekal na popravu.

4. série

Anthony Standifer

Anthony Standifer je člen gangu, který se podílel na loupeži, při níž byl zastřelen patnáctiletý chlapec.

Jema Donahue

Donahue je mladá žena, která spolu se svým přítelem brutálně zavraždila svou matku a babičku.

Toby Gregory

Bývalý policista, který zabil svou ženu a jejího milence poté, co se dozvěděl o jejich poměru.

Nasim Irsan

Muž, který při vraždě ze cti zabil přítele své sestry a jejího manžela poté, co pomohli jeho sestře uniknout z domluveného manželství.

Gary Black

Gary Black je muž, který zabil svou odcizenou ženu a jejího přítele a poté zapálil jejich dům.

Thomas "TJ" Schifferns

Schifferns je mladík, který v záchvatu vzteku zabil brokovnicí své rodiče a sestru.

Já jsem vrah (I am a Killer) - podrobné informace o seriálu

Každá epizoda pořadu se zaměřuje na jiný případ a přináší hluboký pohled na okolnosti, které vedly k vraždě, a na její následky. Některé z případů, které byly v pořadu uvedeny, zahrnují příběh Jamese Robertsona, který byl odsouzen za vraždu svého spoluvězně ve floridské věznici; případ Miguela Angela Martineze, který byl odsouzen za brutální vraždu ženy, kterou potkal v baru; a příběh Lindsey Haugenové, která byla odsouzena za vraždu rodičů svého přítele.

Pořad přináší jedinečný pohled na každý z případů, protože umožňuje odsouzeným vrahům vyprávět jejich vlastní příběhy jejich vlastními slovy. Divákům je umožněno nahlédnout do mysli vrahů a do okolností, které vedly k jejich zločinům. Pořad také zkoumá dopad těchto zločinů na rodiny a blízké obětí.

Prostřednictvím rozhovorů s rodinnými příslušníky, zástupci orgánů činných v trestním řízení a právními experty diváci hlouběji pochopí dopady těchto zločinů. Celkově je pořad "Jsem vrah" přesvědčivým a podnětným pohledem na složitost systému trestního soudnictví a lidské příběhy, které stojí za některými z nejznámějších zločinů nedávné historie.

Sledujete seriál Já jsem vrah? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Já jsem vrah Netflix

Fotogalerie
10 fotografií