Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plakát a balíček pelmení: Rusko předalo rodině mrtvého okupanta další bizarní dar!

Autor: pma, swp - 
27. února 2023
09:28

Ruský voják ze Sibiře padl ve válce na Ukrajině a jeho rodina dostala jako poděkování za smrt ve službách státu pozoruhodnou odměnu, a sice balení pelmení a velký plakát s fotografiemi zesnulého. Dary mají zjevně rodině připomínat úspěch, kterého mrtvý branec za život dosáhl. Nejedná se o první kuriózní dary, které rodiny padlých Rusů dostaly.

Ještě předtím, než na konci října loňského roku ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci, byli do ruské armády hojně rekrutováni muži z odlehlejších částí země. Jedněmi z nich byli i obyvatelé sibiřské Tuvinské republiky. Pro muže z těchto oblastí se často jedná o nejjednodušší cestu, jak zajistit peníze pro svou rodinu.

Za smrt v bojích balíček národního pokrmu 

Tamní obyvatelka Valentina Ondarová má podle ukrajinské agentury Unian několik dětí a hned její dva synové odešli bojovat na Ukrajinu. Jeden z nich ale před časem v Lysyčansku podle zpráv armády „hrdinsky padl“.

Rusko se rozhodlo rodině zemřelého okupanta věnovat dárek jako symbol za smrt ve službách státu. Příbuzní mrtvého mladíka obdrželi balík ruského národního pokrmu (pelmení) a velký plakát, na kterém jsou fotografie zemřelého a krátký popis jeho života. Tuvinské úřady se taktéž pochlubily, že bizarní dárek rodina dostala během oslav Nového roku, které v zemi připadají na 17. února.

Peníze a kožichy jako odškodné

Není to ovšem poprvé, kdy Rusko obdarovalo rodinu padlého brance. Už před časem se objevily zprávy, že příbuzní jiného zemřelého okupanta dostali odškodné, za které si pak koupili nový automobil značky Lada, jak by si to prý mrtvý synek přál.

Video  Manželky padlých ruských vojáků, kteří zemřeli v boji s ukrajinskou armádou, dostaly od Kremlu kožichy.  - Twitter.com/andrewofpolesia
Video se připravuje ...

Jako útěchu za padlé druhy dostaly zase počátkem letošního února vdovy z Luhanské a Doněcké republiky kožichy, se kterými na sociálních sítích dokonce pózovaly. Podle ruského opozičního serveru Meduza byly ale Rusky „obdarovány omylem“ a po natáčení jim byly kožichy vzaty se slovy, že jsou kazové a dostanou nové. Dodnes se prý nových svršků nedočkaly.

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
25. 4. 2024

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
25. 4. 2024

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

 

 

Video se připravuje ...
Další videa