Změna je dobrá

Už vás nebaví dovolená, kde je plno lidí, hluk a ovzduší plné smogu? Zkuste to letos jinak – vyberte si chatu nebo chalupu k pronajmutí, takovou dovolenou si zamilujete a ke své staré tradici dovolených se možná už ani nevrátíte. Co je cennější než čas strávený s celou rodinou? Dovolená strávená po boku svých nejbližších na malebné chatě nebo chalupě, a navíc v rodné zemi, má jasné výhody.

Můžete být svým dětem průvodcem a ukázat jim krásná místa Čech i Moravy, zažijete spolu dobrodružství a společné chvíle, na které budete rádi vzpomínat. Ať už budete na chatě jen vy a vaše rodina, nebo celá vaše parta přátel, ubytování na chatě vám zajistí naprosté soukromí a svobodu denního i nočního režimu. Vstát můžete, kdy chcete, protože snídaně jsou možné kdykoliv, obědvat klidně na dece na zahradě a večeři si dáte, až se vrátíte z výletu nebo vyzkoušíte nějakou specialitu v restauraci, která vás po cestě zláká k zastávce.

Ta pravá chaloupka

Upřednostňujete pro ubytování malé rodinné prostory oproti velkým designovým hotelům? Pak je pro vás atmosféra tradičních chat a chalup to pravé. Můžete si tak dopřát dovolenou v přírodě, kde vás bude rušit jen šum listí, zpěv ptáků nebo zurčící pramen potoku či nedaleké říčky. 

Ať už si nemůžete koupit svou vlastní chatu, nemůžete najít tu pravou nebo zkrátka nejste příznivcem chataření po celý rok, řešením je právě pronájem chaty nebo chalupy přesně podle vašeho gusta. A nemusíte tak řešit neustálé starosti spojené s celoročním provozem jako jsou opravy, sekání trávy, plení záhonů, zazimování, čištění okapů a podobně.  Nemusíte se o nic starat, jen si užít své volno v přírodě. Zapomeňte na starosti, dovolte si nic nedělat, relaxovat se sluncem v zádech a spokojenou rodinou po boku. Čistá hlava, dobitá energie, klídek a smějící se děti, to jsou bonusy k nezaplacení.

Která chata nebo chalupa je ta pravá?

Tu pravou chatu nebo chalupu k pronájmu najde každý. Láká vás tradiční chalupa, která vám připomíná kouzlo pohádek nebo vyprávění vašich babiček či moderní, ve které si užijete třeba i vířivku, saunu a jiné? Výběr záleží jen na vás! Ať už preferujete chatu na samotě, chatu s bazénem, luxusní chatu, chatu pro rybáře přímo u vody nebo vás láká pronájem srubu či roubenky, vše je možné. Navíc můžete vybírat podle lokality, kterou byste rádi navštívili a více prozkoumali místní památky, okouzlující přírodní scenérie nebo se zúčastnili právě probíhající zajímavé akce. Nejčastější je pronájem chaty na týden, ale oblíbené jsou i pronájmy chat a chalup na víkend.

Místa, která stojí za to!

Nevíte kam vyrazit? Česká republika má rozhodně co nabídnout. Víte, že je u nás 53 zachovaných hradů, 388 zřícenin a 20 zaniklých hradů? A zámků? Nepočítaně. Přírodní rezervace, národní parky, jeskyně, rozhledny, aquaparky, přehrady, muzea, různé aktivity pro děti i dospělé – to je jen malý příklad toho, co naše země nabízí.

Co třeba pronájem chaty v Jižních Čechách - malebné třeboňské rybníky nebo Vysočina, která může nabídnout historický klenot - město Telč, westernové městečko Šiklův mlýn, Dalešickou přehradu nebo opěvovanou řeku Sázavu? Všemi milovaná Šumava – to je nepřeberné množství atraktivních míst, nádherné téměř nedotčené přírody, gurmánských i adrenalinových zážitků, ale i relaxačních možností. Ať už navštívíte Lipno, Boubínský prales, Černé nebo Čertovo jezero, Kvildu nebo Srní a místní pozorování vlků – bude na co vzpomínat. Za návštěvu stojí i Pustevny, Čertovy skály nebo Lysá hora v Beskydech. Jeseníky se svou nabídkou také nezůstávají pozadu, můžete se kochat Pradědem, Karlovou studánkou, skálami Rabštejn nebo Rešovskými vodopády. A kdo nebyl v Českém ráji, jako by nebyl.... Prachovské skály, skalní město, Bozkovské dolomitové jeskyně...  Atraktivní lokalitou je i Jižní Morava, a to nejen pro milovníky vína. Za vidění stojí např. propast Macocha a punkevní jeskyně, Pálava nebo Stolová hora.

Zabalit a vyrazit

Staré dobré rčení: Chceš-li pobavit pána Boha, sděl mu své plány, platí stále a dokonale. Co tedy jednou tak moc neplánovat, zkrátka jen objednat a pronajmout chatu nebo chalupu, zabalit pár věcí a vyrazit vstříc pohodě a zážitkům? Zkuste to letos jinak, starosti nechte za sebou a před sebou jen vidinu dokonalé dovolené na útulné chaloupce.