Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Problém na Seznamu: Zástupce šéfredaktora vyhodili za rozesílání fotek penisu, vyhledal pomoc

Aktualizováno -
19. října 2021
12:25
Autor: ula - 
18. října 2021
13:58

Zástupce šéfredaktora a vedoucí zahraniční rubriky Jiří Hošek z portálu Seznam Zprávy dostal výpověď pro hrubé porušení pracovní kázně. Potvrdila to mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová. Jak uvedl portál iDnes.cz, Hošek sexuálně obtěžoval svoje kolegyně. Jedna vypověděla, že jim posílal fotografie svého přirození, a ačkoliv šlo podle ní v redakci o „věc veřejnou“, nikdo s tím nic nedělal. Hošek se v úterý na twitteru za své chování omluvil, označil ho jako nepřípustné. A dodal, že se rozhodl vyhledat odbornou pomoc.

„Vedení redakce Seznam Zprávy se rozhodlo k okamžitému ukončení pracovního poměru s autorem podcastu Angličan a reportérem Jiřím Hoškem. Důvodem jeho odchodu bylo hrubé porušení pracovní kázně,“ řekla mluvčí Seznamu.

iDNES.cz získal výpovědi tří anonymních zdrojů, že novinář a komentátor, který působil jako zpravodaj Českého rozhlasu, opakovaně obtěžoval své kolegyně.

„Posílal třeba nevyžádané fotky svého přirození,” prozradila portálu iDnes.cz jedna z bývalých zaměstnankyň. Navíc podle ní o Hoškově nevhodném chování vědělo hodně lidí a nikdo s tím nic nedělal. 

„Pokusy o řešení ztroskotaly rychle, takže jsme jen mohly sedět a čekat, kdy nějaká fotka nebo zpráva přijde někomu dalšímu,“ přiznala jedna z žen.

„Toho, co se stalo, upřímně lituji. Chci se všem kolegyním, kterých jsem se svým nevhodným chováním dotknul, omluvit. Mé jednání bylo nepřípustné a rozhodl jsem se ho řešit s odbornou pomocí,“ uvedl Hošek s denním odstupem po svém vyhazovu. 

Video  Sexuální predátor si hledá hodnou oběť. „Důležité je se ozvat," říká expertka na sebeobranu.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

kalamityjane ( 19. října 2021 21:10 )

Tak proč čteš a reaguješ ?

kalamityjane ( 19. října 2021 21:09 )

No hlavně, že to "objevili" "novináři" z Babišova iDnesu ...

kalamityjane ( 19. října 2021 21:08 )

No už je úplně nahý někde jinde

kalamityjane ( 19. října 2021 21:07 )

Pirana: Už se snažíš zbytečně, Babiš ani Mynář už ti za tohle nic nezaplatí

kalamityjane ( 19. října 2021 21:03 )

No ale pár prý málem - smíchy

Zobrazit celou diskusi