Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma Adriana (†39) zemřela po útoku kyselinou. Brutální vražda stále nemá rozuzlení

Autor: shp - 
14. dubna 2021
19:19

Uběhly už dva roky od brutální vraždy sympatické maminky Adriany (†39) ve slovenských Nových Zámcích. Její rodina stále neví, kdo je za bolestivou smrt ženy zodpovědný. Někdo ji zavraždil, nebo si objednal její vraždu?

Útočník podle informací TV Markíza vypadal jako bezdomovec a v ruce držel zvláštní nádobu. Na Adrianu, která zrovna venčila rodinného psa, čekal v křoví. Když se k němu žena přiblížila, chrstnul jí kyselinu do očí a zmizel. Maminka zanedlouho po děsivém incidentu zemřela.

Expřítel má alibi

Podezření po vraždě padlo na bývalého partnera Adriany. Ten prý nedokázal přijmout, že je mezi nimi konec. Na osudný den má však zdánlivě neprůstřelné alibi. Nacházel se totiž na Ukrajině. Policie však vyšetřovala i možnost, že je za smrtí Adriany vražda na objednávku.

Strážci zákona jsou stále na slovo skoupí. „Okolnosti této tragédie jsou nadále ve stadiu vyšetřování. Jakmile to procesní situace umožní, poskytneme veřejnosti bližší informace,“ uvedla pro televizi nitranská policejní mluvčí Viktória Borloková. Jsou strážci zákona v koncích?

Dva roky vyšetřování vraždy nejsou neobvyklé

Podle někdejšího kriminalisty Mateje Snopka tomu tak vůbec být nemusí. Nevidí totiž nic špatného na tom, že případ není ani po dvou letech uzavřen. Nejde prý o nic výjimečného. Snopko se ani nediví tomu, že veřejnost dostala o ostře sledovaném případu málo informací.

Jelikož se v Nových Zámcích žádný další útok kyselinou znovu nestal, je podle kriminalisty téměř stoprocentně jisté, že nešlo o náhodné napadení. Zda v něm má prsty bývalý přítel, anebo někdo jiný, se podle Snopka nakonec dozvíme. Policisté podle něj moc dobře vědí, co dělají.

Otázkou není zda, ale kdy pachatele dopadnou

„Není otázkou, zda bude pachatel a objednávatel policií chycen, ale otázkou je jen to, kdy bude chycen. Protože pokud je to osobní motiv, tak logika policejní a kriminalistická toto nedopustí,“ uzavřel Snopko. K vraždě Adriany došlo v dubnu 2019 během bílého dne.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání