Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rodina zavražděného Tomáše (†16) protrpěla šok. Proč rodiče Judity zveřejnili děsivou nahrávku?

Autor: shp - 
22. března 2021
17:12

Bolavé rány byly znovu otevřeny. Jen pár hodin před nedožitými 18. narozeninami, které by, nebýt brutální vraždy, oslavil slovenský školák Tomáš (†16), se na internetu objevila nahrávka rozhovoru, který se odehrál jen pár minut po tragédii mezi Tomášovou kamarádkou Juditou a operátorkou tísňové linky. Právě Juditu poslal soud za Tomášovu vraždu, zatím nepravomocně, do vězení. Zveřejnění nahrávky chlapcovým příbuzným způsobilo velkou bolest.

popisu.děsivé situace slovy gymnazistky a z jejích výkřiků běhá mráz po zádech. Jak uvedl web Nový Čas, za zveřejněním nahrávky stojí rodiče nepravomocně odsouzené dívky. Veřejným odhalením záznamu se snaží dokázat, že je jejich dcera nevinná. Poukazují na to, že se po krvavé události vůbec nechovala chladně a vypočítavě.

Autenticita nahrávky dokazuje, v jakém stavu Judita byla, jakou bezmocnost a strach prožívala,“ řekli rodiče portálu. Dodali, že podle nich vyšetřovatel i prokurátor během projednávání opakovaně používali argumentaci, že kdyby se skutek stal u otevřených vchodových dveří do bytu, sousedé by určitě museli slyšet křik bránících se dětí. Sousedé však ve výpovědích uvedli, že nic neslyšeli.

Judita křičela, sousedé nic neslyšeli

Na nahrávce je přitom slyšet 14krát, jak Judita křičí o pomoc na chodbě před byty. Rodiče tvrdí, že právě to, že sousedé uvedli, že Juditu nebylo slyšet, bylo bráno, jako že lže. „Takže opakované křičení o pomoc přímo před dveřmi sousedů zachycené na nahrávce, které však sousedé neslyšeli, nedokazuje nic, ale sousedy neslyšené křičení dětí při útoku podle orgánů činných v trestním konání dokazuje, že Judita nemluví pravdu,“ tvrdí rodiče.

Audio záznam je podle nich důkazem, ze kterého je jasné, v jak zoufalé situaci byla. Zatímco příbuzní dívky doufají, že jí nahrávkou pomůžou, rodina Tomáše prožila velmi smutné pondělí. Hoch by totiž oslavil 18. narozeniny. „Proplakala jsem celý den, vzpomínala jsem. Tomášek miloval svátky a narozeniny. Těšil se, že bude moci chodit sám s kamarády na turistiku a že bude cestovat nejen s rodiči,“ uvedla Tomášova máma Andrea.

Advokát: Chování rodičů Judity je racionální

Smutné pro ni je také to, že jí sám Tomáš dal do mobilu upomínky svých narozenin až do roku 2025. „Co se týká zveřejnění samotné nahrávky z telefonátu na 112, jsem toho názoru, že jediným úmyslem rodičů Judity je ochrana a obhajoba jejich dcery před soudem i před očima veřejnosti. Z jejich jednání vyplývá, že se touto cestou snaží vyvrátit jednotlivé argumenty obžaloby i s poukázáním na záznam z nahrávky,“ řekl webu advokát Róbert Bános. Podle něj je chování rodičů, kteří věří v nevinu dcery, odůvodněné a racionální.

Video: Brutální vraždy stopařek

eva kuchar ( 16. dubna 2021 12:29 )

Tak asi

donypan ( 15. dubna 2021 18:37 )

Vraždy se vyšetřují jenom ve filmech.Ve skutečném životě policie jde cestou nejmenšího odporu a vyšetřování si neskutečně ulehčuje.Žijeme v hrozné době,práci policie nahrazují investigativní novináři a policie si popijí v klidku kafíčka na benzinkách.

Eva Kuchar ( 25. března 2021 15:48 )

Takze, kde boli potom tie krvave slapaje? Ved on po tej krvy stupat musel! A ono to schodisko ciste?

Eva Kuchar ( 23. března 2021 17:18 )

Ked niekto niekoho boda nozikom, tak vsade strieka krv. Ten dotycny by musel byt cely od krvy, takze keby z bytu usiel, muselo by byt od krvy aj schodisko, lenze nebolo,takze z toho bytu nikto vyjst nemohol

sarka.q ( 23. března 2021 09:29 )

ona se dobouchala na souseda a sousedku, ale odmítli jí pomoct a zavřeli se doma. až po delší době soused vylezl, ale oživovat Tomáše nepomohl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání