Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při sexu se chraňte i eRouškou, radí ministerstvo. Nejen Britové radovánky úředně krotí

Autor: mtm - 
11. ledna 2021
19:00

Vlády po celém světě aplikují nejrůznější restrikce v rámci pandemie koronaviru, které omezují životy nás všech. Nejen Spojené království se snaží regulovat i to, co se odehrává za zavřenými dveřmi ložnic ostrovanů. Doporučení zní: „Během sexu noste roušky a masturbujte.“ Čechům ministerstvo zdravotnictví radí stáhnout si alespoň eRoušku.

S dalším tvrdým lockdownem v zemích královny Alžběty II. tamní ministerstvo zdravotnictví upozorňuje na možnost přenosu viru covid-19 během sexuálního styku. „Je nereálné každého žádat o sexuální půst na neurčito,“ sdělila na webu BBC nadace Terrence Higginse. Virus není přímo přenosný pohlavním stykem, ten je proto povolený. To platí ale pouze pro osoby žijící ve stejné domácnosti nebo v takzvané podpůrné skupině. Té, kterou si občané mohou zvolit jako sociálně nápomocnou, a tedy se i navštěvovat.

Styk zezadu je bezpečnější, míní lékař

„Pokud se vzájemně chystáte dotýkat genitálií, s největší pravděpodobností se budete líbat. A jak je známo, virus se přenáší i slinami,“ řekl doktor Alex George stanici Radio 1. Skotští zdravotníci doporučují při sexuálním styku volit pozice, při kterých lidé nesměřují obličeje naproti sobě. Třeba zezadu.

Británie v první vlně pandemie čelila i skandálu, kdy musel Neil Ferguson odstoupit ze své vládní funkce epidemiologa poté, co ho novináři přistihli, když si k sobě domů pozval mladou milenku a porušil tak pravidla karantény.

New York doporučuje masturbovat a souložit přes zeď

Podle vlády amerického státu New York je nejbezpečnější formou sexu masturbace. Těm, kteří jsou zvyklí si své partnery hledat v online prostředí, tamní zdravotničtí představitelé radí zvážit půst nebo využít video hovory, sexting, to znamená pouhé vyměňování zpráv se sexuální tématikou, nebo erotické pomůcky.

Newyorčané by se měli během sexu řídit vydanou brožurou. „Pokud jsou dva společnost, tři jsou rozhodně davem,“ říká mimo jiné, čímž vylučuje skupinový sex. Další radou v sexuálním návodu na oficiálních stránkách newyorské vlády je samotný akt netradičně oživit. „Buďte kreativní, posouvejte svoje sexuální hranice a hledejte vhodnější sexuální pozice. Jako například stěny, které pohlavní styk umožňují, ale zamezují kontaktu tváří v tvář,“ pokračuje návod.

Peklo pro prostitutky

Kvůli snížení cestovního ruchu a počtu sex turistů se mnoho prostitutek ocitlo na hraně chudoby. Možnost vzniku ohnisek na místech, kde se za sex platí, si uvědomují i země, kde je prostituce legální. V německých spolkových zemích je sexuální práce z restriktivních důvodů momentálně zakázaná. Sex kluby, prostituce a s nimi spojené světově proslulé služby dostaly červenou i v Nizozemsku. „Současná situace je pro mě peklem. Nevím, jak se uživím,“ popisuje strach o svoje řemeslo nizozemská prostitutka Julia deníku The Daily Telegraph.

Australské úřady ve státě Victoria k problematice přistupují smířlivěji. Pracovníci v sex byznysu tam za určitých podmínek smí operovat, a to ať už jde o pracovnice a pracovníky eskortních služeb, striptérky nebo tantrické maséry.

PES do postele neleze

Tisková mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová Blesk Zprávám sdělila, že aktivity související s milostnými vztahy ministerstvo nijak nereguluje. „Je ale nutné předem zvážit epidemiologické riziko, které ze zmíněných aktivit vyplývá, a dodržovat opatření na základě usnesení vlády. Doporučujeme stažení aplikace eRouška. Ta Vás upozorní, pokud jste se s osobou pozitivně diagnostikovanou na onemocnění covid-19 dostali do styku,“ uvedla mluvčí. Protiepidemický systém PES každopádně milostné radovánky napřímo neřeší.

Bývalý ministr zdravotnictví a současný poradce ministerstva Roman Prymula se k problematice nicméně před časem sám vyjádřil v odpovědi na komentář na sociální síti Twitter: „Tyto aktivity jsou povoleny, ale pouze s prověřeným partnerem.“

Video  Česká feministka chce reformovat sexuální výchovu: „Polovina dospívajících se ve škole nic nedozví“  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa