Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pokud nám nejsi ochotný pomoci, nevolej sanitku, nechoď k lékaři a zemři! Drsná slova lékaře Tomáše o situaci v nemocnicích

Aktualizováno -
7. ledna 2021
06:10
Autor: shp - 
7. ledna 2021
05:30

Koronavirová situace na Slovensku eskaluje. Lidé umírají děsivým tempem a obětí přibývá i v řadách zdravotníků. Známý lékař a někdejší kulturista Tomáš Debnár, který pracuje v Nitře v jednom z epicenter covidu-19, už byl svědkem mnoha takových úmrtí a už má dost lidí, kteří situaci ohledně pandemie zlehčují, nedodržují vyhlášená nařízení, a riskují tak životy ostatních.

Na Slovensku evidují už přes 191 tisíc případů koronaviru a více než 2600 úmrtí. Situace v okrese Nitra, kde žije asi 160 tisíc lidí, je dokonce tak špatná, že od příštího týdne budou moci jezdit do práce nebo do přírody lidé jen v případě, že se prokážou negativním výsledkem testu na koronavirus. Nitranský lékař Tomáš Debnár se o tragické situaci rozmluvil na svém profilu na sociální síti.

Apeluji na lidi. Nejen na lidi z Nitry, ale na lidi ze Slovenska, na každého, kdo umí slovensky alespoň číst. Na všechny lidi, kteří mají aspoň 3 mozkové buňky. Prosím. Jdu prosit jako mnoho dalších zoufalých lékařů, sester, vojáků, dobrovolníků. Jdu prosit o to, aby lidstvo ustálo zkoušku, která se odehrává v přímém přenosu na Slovensku, zkoušku toho, kdo přežije a kdo jednoduše nepřežije,“ uvedl.

Hrozí odchody zdravotníků

„Smutná covid infekce ukázala, jak je to u nás. Proto nám musíte pomoci, lidé. Musíš nám ukázat, zda si vážíte těch pár zoufalých lékařů, sester, sanitářů, pomocníků, dobrovolníků, etc. Anebo tu po skončení nouzového stavu uvidíme tisícovky výpovědí a odchody. Odchody kamkoliv od lidí, kteří si neváží lidí, kteří běžně 250 hodin měsíčně, xkrát do měsíce nespí doma, respektive nespí vůbec,“ pokračoval.

Ukaž nám ty i ty, který to čteš, že naše práce v podmínkách, kdy máš na sobě ochranný oblek, troje rukavice, štít, gumáky, pot, krev, že ti to není lhostejné, že to není zbytečné. Pojď do toho se mnou, s námi, pomož nám tím, že si budeš umývat ruce, dáš si roušku, že si uděláš test každý týden, a když nebudeš mít výsledek, nepůjdeš za bránu svého bytu, pomož nám tím, že se nepůjdeš podívat za žádným kamarádem ani jen rodinou, těch pár týdnů vydržíte, musíte,“ napsal Debnár rázně.

Zemři, „hrdino“

„I my se chceme vrátit ke svým rodinám anebo aspoň mít běžný slovenský režim ve slovenské nemocnici. Smrt kolegů je daleko za červenou čárou. Promiňte, že vás nezodpovědní lidé připravili o život při povolání, které jste milovali,“ uvedl smutně Debnár z Fakultní Nemocnice Nitra a dodal jednu větu na závěr: „Pokud nám nejsi ochotný pomoci, nevolej si sanitku, nechoď k lékaři, nežádej pomoc, a jak hrdinsky se budeš chovat na internetu, tak hrdinsky zemři“.

Náklady na koronavirus jsou nemalé:

zlymikes ( 17. března 2021 17:04 )

Je to možný, aby tady zvracelo své poslední buňky mozkové tolik blbů?

Omasta ( 9. ledna 2021 18:04 )

Ale pořád je to jen tempo. Jestli zemře hodně najednou nebo pomalu po delší dobu, tak konečný počet mrtvých bude stejný. Žádného nezachráníte, jen budete v lockdownech trpět delší dobu.

Měl byste oblíznout všech 10, že to pokračuje rychlým tempem, protože korupčníci se snaží to prodlužovat. A to je známka, že korupčníci prohrávají. A že to jde správným směrem.

Omasta ( 9. ledna 2021 16:37 )

Co nás balamutí ten doktor?! Nikdo neumře navíc, protože nejsou zahlcené nemocnice, celých 10 měsíců byly na polovině kapacity.

Nikdo tě nenutí mít na sobě ochranný oblek, troje rukavice, štít, gumáky, to je tvoje volba, že se nestydíš za takovou šaškárnu?.

Nemocnice dostávají královské úhrady za covid pacienty 3x víc než za méněcenné pacienty. Takže oni vykazujou plné kapacity a drží tam už vyléčené nebo takové, co měli poslat domů.

Teď kvičí, protože kdyby přišlo 2 krát víc nemocných, tak se tam vejdou, ale nedostanou za ně ani o korunu víc. Jenže to je jejich starost, že falšovali výkazy. To nás nezajímá, ještě mají tu drzost reptat v médiích.

kecamaprotiviru ( 7. ledna 2021 19:56 )

Celkový počet obětí Heydrichiády - včetně českých vězňů povražděných v koncentračních táborech - se odhaduje na 5 000 osob. Pro své vítězství ve volbách soudruh Babiš rozvolnil opatření proti koronaviru, aby vypadal jako vítěz nad virem a cynicky prohlásil, že zachránil tím tisíce mrtvých (kteří jinak mohli žít). Zatím jich 12 tisíc. Tedy když v Česku vládl Němec K.H.Frank + Heydrich 5000 mrtvých, když vládne Slovák Babiš 12 tisíc mrtvých (zatím).

koloman ( 7. ledna 2021 19:42 )

To je p.i.č.a chlap na to se nedá nic jiného říct.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa