Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mrtvou maminku (†32) našel její syn (5). Karanténa kvůli koronaviru ji zlomila, tvrdí bratr

Autor: shp - 
14. října 2020
11:43

Malý Archie (5) nikdy nezapomene na nejhorší den svého života. Doma v Ketteringu ve hrabství Northamptonshire našel 28. srpna v obýváku mrtvou maminku. Katie Simmsová (†32) se už dřív bála chodit ven, ale když jí to bylo zakázáno kvůli karanténě nařízené během pandemie koronaviru, zlomilo ji to.

Northamptonshireská policie uvedla, že smrt Katie nevyšetřuje jako podezřelou, protože v ní nikdo jiný prsty nemá. Nařízena byla pitva, po níž zveřejní koroner zprávu s příčinou smrti. O tragickém konci své sestry promluvil zdrcený bratr David Simms pro web Northants Live.

Vše začalo před pěti lety, když si dobrovolně vzal život jejich bratr Barry Gunn (†40). Byl vojákem britské armády, který sloužil v přímořském africkém státě Sierra Leone, který sužoval válečný i občanský konflikt. Bohužel se z něj vrátil s posttraumatickou stresovou poruchou.

Nechtěla chodit ven

Ta nad ním zvítězila. Od roku 2015 se u Katie začala projevovat agorafobie – strach z otevřených prostor. Nechtěla prý příliš chodit ven. Její psychický stav se paradoxně zhoršil při vyhlášení karantény kvůli pandemii koronaviru. Nemohla totiž navštívit rodiče.

Myslím si upřímně, že ji zlomil covid. Nemohla navštívit moji mamku. Protože měla problémy s dýcháním, nemohla opustit dům, aby šla na návštěvu. Mému tátovi diagnostikovali rakovinu střev, nyní má nádor, takže cestovat nemůže, takže nás v podstatě covid všechny zlomil,“ řekl David.

Selhali jsme, smutní bratr

Nemohli jsme jí pomoci, mám z toho pocit, že jsme selhali,“ dodal. Rodina nyní vybírá od dobrodinců peníze na pohřeb Katie. Zbytek získaných financí dostane malý Archie, který bude muset bohužel vyrůstat bez mámy.

kaonkl ( 7. ledna 2021 22:01 )

Když by ji nezlomil covid, zlomilo by ji cokoliv jiného. Bohužel byla velmi psychicky nemocná.
Chudák její synek, který ji poté našel. Tohle nepochopím. Když už si někdo chce sahnout na život, tak proboha, ať to zasáhne vlastní dítě co nejméně.
Tedy udělat to poté, co dítě svěřím na hlídání kamarádce či komukoliv z rodiny. Ale takhle .. ?

eblanche ( 14. října 2020 14:18 )

naopak, agorafobie je strach z míst, kde je mnoho lidí / agora byl ve starém Římě trh s obilím, tedy místo,kde se shroma6ďovalo hodně lidí. Moje kamarádka na takových místech omdlívala. ven do přírody naopak může, samozřejmě tam, kde je málo lidí, ne na Sněžku

Zobrazit celou diskusi