Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tvář zastřeleného Maxima (†5): Máma ho našla vedle mrtvoly jeho otce!

Autor: shp - 
14. května 2020
19:21

Usměvavý kukuč, roztřepená kštice na hlavě a nevinná dětská duše. Toto je tvář zastřeleného chlapečka Maxima (†5), který zemřel ve slovenské obci Točnica. Jeho tělíčko našla bez známek života jeho vlastní maminka. Vedle něj ležel chlapcův mrtvý otec Jozef (†57). Střelná zbraň ležela u mužovy mrtvoly. Co se v domě stalo?

Policie dostala ve středu krátce po poledni hlášení o rodinné tragédii, která se odehrála v Točnici nedaleko Lúčence. Strážci zákona okamžitě nasedli do vozů a vyjeli na místo činu. „V rodinném domě měli najít příbuzné se střelnými zraněními. Šlo o nezletilé dítě a staršího muže, kteří již nejevili známky života,“ informovala banskobystrická policie na svém facebooku.

Do obce dorazili nejenom vyšetřovatelé z Krajského ředitelství Policejního sboru v Banské Bystrici, ale i policisté z Lučence. Na místě našli mrtvoly Maxima a jeho otce Jozefa. Zranění obou byla fatální. Šlo o střelné rány. Už jim nebylo jak pomoci. „Mohu potvrdit, že lékař konstatoval smrt dvou osob,“ řekla Novému Času mluvčí záchranářů Alena Kŕčová.

Mrtvoly našly máma a babička

Vzhledem k citlivosti případu ale více neprozradila. TV Markíza už dříve uvedla, že mrtvoly našla máma Maxima a partnerka Jozefa společně se svou maminkou a babičkou dítěte. „V rodinném domě v obci Točnica bylo nalezeno tělo nezletilého chlapečka a staršího muže. Oba dva měli střelné poranění hlavy,“ upřesnila policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Podle ní mají nyní strážci zákona plné ruce práce s vyšetřováním, které je v rané fázi. Policisté dům, kde rodina žila, okamžitě po příjezdu opáskovali. Místní z Točnice jsou z tragédie zděšení. „Byla to velmi milá rodina,“ prozradila prodavačka z nedalekého obchodu. Podle ní si stavěli dům a chovali včely.

Už druhý zastřelený syn

Co se stalo za zdmi domu, zatím nikdo netuší. „Slyšeli jsme záchranku a poté mnoho policistů, tak jsme šli ven,“ dodala prodavačka s tím, že také víc neví. Podle informací webu byl Jozef bývalý policista, který odešel ze sboru před asi sedmi lety. Velmi zarážející je to, že nejde o první tragédii v rodině. V minulosti už jiného Jozefova syna našli zastřeleného.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání