Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Otec Míšovi (10) zavraždil mámu Veroniku: Chlapec to ani po letech neví!

Autor: shp - 
27. května 2020
16:21

Osud se s teprve desetiletým Míšou z obce Vtáčkovce u Košic vůbec nemazlil. Mámu Veroniku (†27) mu zavraždil otec Michail C. (36) původem z Řecka. Jenže pravdu malý klučina dosud nezná. Po krvavém činu skončil v dětském domově v Německu. Příbuzní se snaží chlapce získat do své péče. Stále se jim to ale nedaří...

Roztomilý hoch už zažil tolik utrpení a bolesti. V době, kdy se nacházel v Německu na prázdninách u otce, přišel brutálním způsobem o milovanou maminku Veroniku. Jenže vůbec netuší, že zemřela rukama jeho otce. Podle vyšetřovatele zavraždil Michail ženu proto, aby jí nemusel vracet syna na Slovensko.

Po smrti mámy skončil u macechy

Jenže jeho krvavý čin byl odhalen a policisté vraha nakonec vypátrali. Míša poté zůstal v Německu u otcovy manželky – u pro něj naprosto cizí osoby. Macecha měla své vlastní problémy, a tak dítě skončilo v dětském domově. Slovenské orgány se marně snažily docílit jeho návratu do vlasti.

O jeho svěření do péče totiž rozhodovaly německé soudy. A ty jsou přesvědčené, že v Německu je chlapci nejlépe. O Míšu se přitom chtějí postarat nejenom jeho babička a dědeček, ale také Tonka (26) – sestra jeho zavražděné maminky. Bohužel byla jejich snaha získat chlapce do péče dosud marná.

Když se měl rozloučit s tetou, bylo zle

Povolili mi před dvěma roky jeho návštěvu. Velmi mě potěšil, hráli jsme si, objímali se. Když uplynul povolený čas, byl rozrušený. A oni to dávali mně za vinu,“ řekla webu Pluska.sk Tonka. Neskrývala znechucení z toho, že německá sociálka a psychologové pracovali s verzí, že chlapec reaguje takto kvůli tomu, že ho nevzali domů do Vtáčkovce.

Dosud Němci vystupovali proti Míšovým příbuzným ve stylu, že se s nimi chlapec nechce vídat a má špatné vzpomínky na Vtáčkovce. Teď ale vyšlo najevo, že opak je pravdou. Míša napsal Tonce dopis, který potvrdil to, co už dávno říkají jeho babička Viera (58) a děda Dušan (57). U nich byl hoch vždy šťastný.

Míša to u prarodičů vždy miloval

Hrál si s kočkou, pejskem, kozami, chodíval s dědečkem do lesa. A na všechno si evidentně pamatuje. „Ahoj Tonko! Těším se, že se brzy uvidíme. Jsem v pořádku a dost jsem vyrostl. Už jsem 145 cm vysoký. Můžete mi poslat fotografie koček a koz? Jak vypadá oranžově-žlutá kočka? Jak se mají psi? Uvidíme se brzy. Dimi,“ napsal hoch, jehož druhé křestní jméno je Dimitri.

Nedávné vysvědčení ukazuje, že má školák rád přírodní vědy. K lásce k nim ho vždy vedl dědeček Dušan, se kterým se staral o zvířata. Veroniku zavraždil Michail před čtyřmi roky kvůli tomu, že jí měl podle předchozí dohody vrátit syna, který u něho byl na prázdninách. O osudné noci ze 7. na 8. srpna 2016 ji vylákal z domu, kde bydlela s rodiči.

Vražda pod rouškou noci

Zřejmě ji nalhal, že přivezl Míšu a ona za ním vyběhla ven jen v noční košili. O tři dny později našli její tělo pobodané a rozřezané v lese nad obcí, která se nachází jen pár metrů od domu rodičů. Až po letech vyplulo na povrch, že motivem byly nejspíš peníze. Michail totiž zažádal německý soud, aby mu vyplácel celou sumu přídavků na dítě. Za vraždu dostal 21 let ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání