Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (†15) zemřela v nitranské nemocnici: Byla pozitivní na koronavirus!

Autor: shp - 
9. září 2020
13:52

K velmi smutné a tragické události došlo v nitranské nemocnici. Zemřela tam teprve patnáctiletá dívka. Mladičká pacientka byla pozitivní na koronavirus, jehož pandemie zabíjí po celém světě. Přesnou příčinu smrti však určí až pitva.

O tragédii informoval Nový Čas, jehož zdrojem byl nejmenovaný čtenář. Smutnou událost pak potvrdila sama nemocnice. „Můžeme potvrdit, že jsme během víkendu přijali na Kliniku dětí a dorostu polymorbidní (trpící vícero závažnými zdravotními potížemi – pozn. redakce) pacientku se závažnými chronickými nemocemi, která byla pozitivně testovaná na covid-19,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Nitra Tatiana Kubinec.

Následně byla přeložená na Infekční kliniku, kde zemřela. Přesnou příčinu úmrtí bude možné určit až po pitvě zesnulé,“ dodala. Smrt dítěte potvrdil před zasedáním vlády i ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Děvče podle něj mělo i jiné zdravotní problémy a bylo silně obézní, což je jedním z největších rizikových faktorů úmrtí při nákaze koronavirem. Zdravotníci proto bijí na poplach, aby morbidně obézní lidé začali s hubnutím.

Situace se na Slovensku i v Česku zhoršuje

Na Slovensku přibylo v úterý 8. září 161 lidí nakažených koronavirem. Jejich celkový počet tak stoupl na 4888. Laboratoře nezahálí a otestovali dalších 5309 vzorků. Z onemocnění covid-19 se vyléčilo dalších 34 pacientů. V sousední zemi nemoci podlehlo celkem 37 lidí a situace se celkově zhoršuje. Situace eskaluje i v Česku, kdy včera přibylo rekordních 1164 potvrzených případ. U nás si virus vyžádal životy už 441 lidí.

BoziMilda ( 9. září 2020 22:01 )

"Zdravotníci bijí na poplach, aby morbidně obézní začali s hubnutím." A co proboha dělali celý léto ?! O tom, že nejhorší komplikace způsobuje koronavirus u obézních se ví od března. Ani ten taxikář, co ho vytáhli hrobníkovi už z vykopaný jámy a na jaře byl pln odhodlání nezahodit druhou šanci se sebou nic neudělal. Takže milí tlouštíci, nepřeji vám nic zlého, ale až vás budou do pecí nakládat po tunách, byla to vaše volba.

aeraluna ( 9. září 2020 21:39 )

Vykrmená na jateční váhu, celá chorá...ale určitě umřela na covid Chudák virus už může za všechno...jo, srazily se zase vlaky - tak mu to nezapomeňte připsat.

kralovna-vsech-mori ( 9. září 2020 19:57 )

Je to tak, stejně by dlouho nežila, zaplavila by se vlastním sádlem.

kozinozka ( 9. září 2020 15:18 )

Oslabený organismus jinou diagnozou se bere jako umřít " s Kovidem", nikoliv unřít na Kovid.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa