Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrt Karin (†15) s koronavirem v nitranské nemocnici: Lékaři řekli, proč zemřela

Autor: shp - 
10. září 2020
20:11

Nejenom Slovensko šokovala smrt teprve patnáctileté Karin z Nitry, která měla pozitivní test na koronavirus. Všechny případ zděsil. Nyní jsou známé výsledky pitvy mladého děvčete. Co ji zabilo?

Samotná nemocnice potvrdila, že děvče mělo pozitivní test na koronavirus. „Můžeme potvrdit, že jsme během víkendu přijali na Kliniku dětí a dorostu polymorbidní pacientku se závažnými chronickými nemocemi, která byla pozitivně testovaná na covid-19. Následně byla přeložená na Infekční kliniku, kde zemřela. Přesnou příčinu úmrtí bude možné určit až po pitvě zesnulé,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Nitra Tatiana Kubinec.

Deník Nový Čas zjistil, že děvče trpělo více závažnými onemocněními. To potvrdil i ministr zdravotnictví Marek Krajší. „Mohu to potvrdit. Šlo o děvče, které mělo i jinou závažnou základní diagnózu a byl tam i velký stupeň obezity, což je v tomto případě vysoký rizikový faktor, u kterého je covid-19 diagnostikovaný,“ potvrdil ministr. Rodina Karin už dostala pitevní zprávu, která určila příčinu smrti. Stojí v ní, že dívka zamřela na kardiovaskulární onemocnění.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa