Navenek se vždy zdálo, že královna Alžběta II. (94) přivítala choť svého vnuka Harryho do rodiny se vším všudy, ale teď se zdá, že to zas tak jednoduché nebylo. Meghan se v královské náruči necítila moc dobře a měla pocit, že jejím přáním nikdo nenaslouchá.

Když tak v ní a Harrym uzrálo rozhodnutí odejít ze světla ramp trochu do ústraní, doufali, že jim Alžběta vyjde vstříc a alespoň se s nimi sejde, aby si vyslechla jejich názory a možná řešení situace, která pro ně byla již neúnosná. Alespoň tak to vše popisuje nová kniha o vévodovi a vévodkyni ze Sussexu, která by měla ukázat takzvaně druhou stranu mince. 

„Harry poslal babičce a svému otci emaily a oznámil, že s Meghan došli k rozhodnutí změnit způsob, jakým pracují - chtěli ustoupit do pozadí a strávit víc času v zámoří,“ cituje britský Mirror úryvek z nové publikace Finding Freedom. „Nepopisoval to moc do detailů, protože se bál, aby informace neprosákly do médií. Zbytek chtěl s rodinou probrat osobně,“ stojí v knize.

Charles měl zajistit čas a místo setkání s královnou, ideálně prý hned poté, co se pár ze Sussexu v lednu vrátí do Británie ze zahraničí. Jenže to se nestalo. Harrymu bylo řečeno, že jeho babička nemá čas až do konce měsíce. 

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

On přitom doufal, že už jemu a jeho drahé choti nastane nová životní kapitola, a tak byl zklamaný. Dokonce si s Meghan prý pohrávali s myšlenkou, že by mohli porušit protokol a veškerá královská pravidla a za královnou prostě zajet rovnou z letiště, v podstatě tedy bez ohlášení. Nakonec ale vévodové ten nápad zamítli, protože by jim jen uškodil. 

„V té době už ale cítili, že to téma připomínali za minulý rok členům královské rodiny víckrát a měli dost toho, že je nikdo nebere vážně,“ uvedl prý zdroj blízký páru. Ten tedy nakonec přece jen oznámil konec svého působení, načež se s královnou konečně mohli domlouvat na detailech. 

Ovšem to jsou pouze tvrzení z knihy, od níž se již Meghan s Harrym stihli veřejně distancovat. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu neposkytli žádný rozhovor a nijak k vytváření knihy Finding Freedom nepřispěli. Kniha je založena na vlastních dojmech autorů a na jejich vlastním nezávislém zpravodajství," stojí dle agentury Reuters v prohlášení královských průšvihářů. Těžko tedy říct, kde je vlastně pravda.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
115 fotografií