Jméno Lilibet, jímž se pyšní mladší potomek prince Harryho a bývalé seriálové hvězdičky Meghan Markleové (42), má významný historický i rodinný původ - právě tak byla totiž v dětství nazývána královna Alžběta II. „Podle Sussexů Harry požádal svou babičku o svolení, aby mohl její soukromou přezdívku použít jako křestní jméno pro její 11. pravnouče,“ psal pak spisovatel Gyles Brandreth (75), který je sám přítelem členů královské rodiny, v biografii s názvem Elizabeth: An Intimate Portrait.

Avšak nová kniha nazvaná Charles III: New King, New Court od novináře Roberta Hardmana (49) tvrdí něco docela jiného! Královna měla být dokonce velice rozčarovaná, když se dozvěděla o veřejném prohlášení Harryho a Meghan o svém povolení na užití tohoto, dá se říct až intimního, oslovení. Tím spíše, že Harry s Meghan do médií opakovaně tvrdili, že by své dceři toto jméno nikdy nedali bez souhlasu panovnice, a vymínili si, aby to všechna média vždy zdůrazňovala.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Podle informací, které autor získal od zdrojů z královského paláce, ale Alžběta II. nikdy souhlas nedala! Jeden člen jejího personálu podle deníku DailyMail dokonce tvrdil, že britská vladařka byla „tak rozzlobená, jak ji ještě nikdy nikdo neviděl“. Ostatně je prý pravdou, že i ostatní členy rodiny volba tohoto jména notně zarazila a přišla jim troufalá - důvěrná přezdívka Lilibet vždy patřila výhradně královně. Celá záležitost teď vyvolává otázky ohledně důvěryhodnosti vévody a vévodkyně ze Sussexu....

Fotogalerie
53 fotografií