Vztah prince Harryho s vlastní rodinou se poněkud zkomplikoval poté, co se v roce 2020 vzdal svých povinností v rámci monarchie a odstěhoval se s manželkou Meghan Markleovou do Ameriky. Mohlo by se zdát, že postupem času se vztahy mezi členy rodiny uklidní, ale to se zatím neděje.

Princ se o tom přesvědčil při jeho poslední návštěvě Británie, když přicestoval do Londýna na předávání cen WellChild Awards. Podle informací Daily Mailu totiž měl vznést dotaz, zda by mohl strávit noc ve Windsoru, zatímco jeho otec byl tou dobou v Balmoralu, kde trávil čas v době výročí úmrtí královny Alžběty II. Vzhledem k tomu že ve Windsoru se nachází kaple sv. Jiří, kde je královna pohřbena, zřejmě toho chtěl princ využít k návštěvě tohoto místa.

Jeho žádost byla ovšem zamítnuta s odůvodněním, že v tak krátké době nejsou k dispozici žádné volné nemovitosti. Byla mu ovšem nabídnuta možnost zůstat se svým otcem v Balmoralu na výročí královniny smrti 7. září, to ale princ odmítl s tím, že je příliš zaneprázdněný. Místo toho raději zůstal na hotelu a na zesnulou babičku vzpomínal sám.

Na této situaci se ukázalo, že z návštěv rodiny se pro Harryho stal dlouhý a ponižující proces. Pokud se totiž chce setkat s vlastním tátou, musí dostatečně dopředu požádat o oficiální audienci a nemá jistotu, že jeho žádost bude schválena. Podle informací Telegraphu, má Harry navštívit Británii opět v lednu. Nadále platí, že smí pobývat v nemovitostech Windsoru, ale opět pouze  v případě, že mu bude schválena oficiální žádost. A vzhledem k tomu, že první Harryho žádost vyslyšena nebyla, nechme se překvapit, jak to bude s jeho další návštěvou.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Fotogalerie
41 fotografií