Den nezávislosti, anglicky Independence Day, je státní svátek oslavující přijetí Deklarace nezávislosti Spojených států dne 4. července 1776 Druhým kontinentálním kongresem. Pro všechny Američany je to významný den a důvod k velkým oslavám. A princ Harry si ho, tak jako ostatní, nenechal ujít. Koneckonců je pravdou, že se nechal nejednou slyšet, že za velkou louží, kde žije se svou manželkou, americkou hereckou hvězdičkou Meghan Markleovou (41) a dvěma potomky, nalezl tolik vytoužený domov a místo, kde je konečně šťastný.

S malou Lilibet vyrazil rusovlasý princ na výlet poblíž jejich domova v Montecitu - šli se společně podívat na slavnostní průvod, co se tu při této příležitosti konal. Na první pohled by v nich členy britské královské rodiny nikdo nehledal - Harry byl oblečený velice neformálně a civilně, v džínách s obyčejnou, zelenou košilí. Na hlavě měl baseballovou čepici a zřejmě, aby si zachoval nějakou tu anonymitu, tak i sluneční brýle. A jeho rozkošná dcerka, kterou držel v náručí? Ta byla oblečená v květinové šaty s bílými pletenými podkolenkami a červenými botičkami.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Všichni, co měli v době, kdy se Harry oženil s Meghan, nevhodné poznámky na barvu pleti jeho manželky a narážky na možné projevení jejích genů u potomků (Meghan má totiž černošskou maminku a bílého otce), se mohli na vlastní oči přesvědčit, že tady jde podoba spíše z britské strany. Místo toho, aby měla tmavé a silně kudrnaté vlásky jako maminka, co si je pak v dospělosti začala rovnat, Lilibet se pyšní dlouhými, zrzavými culíčky. Má tedy stejnou barvu vlasů, jako tatínek Harry... a podobnou jako starší bráška Archie (4).

Příznivci britské královské rodiny nicméně trefně podotýkali, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu sice utekli do USA před neustálým pronásledováním novináři, co se údajně snažili ulovit snímek maličkého Archieho klidně v pět ráno - ale stejně jsou ve svém novém bydle na prestižní adrese, obklopeni hollywoodskou smetánkou, pod neustálým drobnohledem paparazzi.

Rovněž je zaujal i fakt, že se v davu přihlížejícímu původu nenacházela ani Meghan, ani Archie. Patrně spolu zůstali doma... Anebo že by na zkazkách o krizi v manželství, co jde ruku v ruce s neúspěchy na poli byznysu, přece jenom něco bylo?

Fotogalerie
46 fotografií