Poté, co herečky Daniela Kolářová (76) a Robin Wrightová (57) převzaly z rukou Jiřího Bartošky (76) Cenu prezidenta MFFKV, byl populární filmový festival oficiálně zakončen. Neznamená to ale, že se všichni rozešli do svých domovů - naopak, rozjel se finální mejdan, během kterého se zapíjel úspěšně zvládnutý sedmapadesátý ročník nepoznamenaný žádným velkým skandálem. Jak ostatně sám prezident festivalu zdůraznil, vše, od filmů a nadšených účastníků až po počasí, se vydařilo.

Největším úskalím celého večera se ale staly zakroucené schody hotelu Thermal. Sestoupit po nich dolů, často se skleničkou v ruce, se ukázalo pro mnohé celebrity skutečným oříškem. Všichni po nich kráčeli náramně opatrně. Některé dámy, třeba herečky Elizaveta Maximová (31) a Zuzana Stivínová (49), si musely notně vykasat sukně, aby o dlouhé vlečky svých večerních rób nezakoply. Představitelka Jenny z Forresta Gumpa, tedy výše zmiňovaná Wrightová, to vzala od lesa. Raději se přidržovala svého doprovodu. Navíc přišla v džínách, takže to měla v tomto směru jednodušší. Na oficiálním zakončení přitom ještě na pódiu přebírala cenu v krásných šatech.

Video
Video se připravuje ...

Sara Sandeva před koncem Varů: Každým rokem je to lepší! Markéta Reinischová

Během párty se nenašel snad nikdo, kdo by seděl u stolu, naopak, většinu přilákala na parket taneční hudba. Za největší lvy salónu platil grafický designér Aleš Najbrt (61), jenž od roku 1995 navrhuje vizuální styl pro karlovarský festival. Nešetřil se ani filmový režisér a spoluautor dokumentárních snímků Český sen nebo V síti Vít Klusák (43). Oba dva to rozjeli takovým způsobem, že jim většina lidí v sále mohla jejich mladistvý elán jenom závidět.

Skvěle se bavila ale i politička Danuše Nerudová (44), která v lednu při prezidentské volbě skončila na třetím místě, režisér Karel Janák (52) s manželkou, herečkou Romanou Goščíkovou (40), půvabná tanečnice a ozdoba StarDance Veronika Lálová (31) či končící generální ředitel České televize Petr Dvořák (58), jenž během celého večera nedal pivo z ruky. V Becher Zone pak sám Jiří Bartoška... a mnozí další. A vy se o tom můžete přesvědčit v naší galerii!

Fotogalerie
71 fotografií