Herečka Daniela Kolářová se proslavila v celé řadě dodnes oblíbených a často reprízovaných komedií - z dob jejího mládí to bylo třeba kromě výše zmiňovaného Léta s kovbojem také Na samotě u lesa či Setkání v červenci, později to byly třeba Vratné lahve nebo drama Polednice. „Je to krásný pocit vidět, že vás lidé mají stále rádi,“ řekla Blesku po příjezdu ke Grandhotelu Pupp, kde ji vřele přivítali nejenom její příznivci, ale i samotný prezident festivalu Jiří Bartoška (76). 

Aby také ne. Ani vzdor pokročilému věku totiž paní Daniela neopouští televizní obrazovky. Do lázeňského města přijela legendární herečka rovnou z natáčení druhé řady populárního seriálu televize Nova Zlatá labuť, v němž hraje maminku šéfů obchodního domu (a vy se na tyto nové díly můžete těšit již od září), objevila se i v primáckých Sestřičkách Modrý kód, kde ztvárnila svéráznou major Hartmanovou, která dokázala pořádně zahýbat dějem. Charisma ji zkrátka neopouští.

Video
Video se připravuje ...

Léto s kovbojem. Kovboje chtěl hrát Vízner a Kolářová si během natáčení užila své Videohub

Ve Varech ji nyní čeká nabitý program. Ve čtvrtek odpoledne Kolářová uvedla ve vyprodaném městském divadle svůj slavný film Kulový blesk z roku 1978, kde si, tak jako v mnoha jiných filmech, zahrála spolu se Zdeňem Svěrákem (87), ačkoliv partnerem jí zde byl Josef Abrhám (82). Na závěrečném galavečeru pak Kolářová převezme z Bartoškových rukou Cenu prezidenta filmového festivalu.

Co na sebe pro tuto příležitost oblékne, to se musíme nechat překvapit. Prozatím se ale na červeném koberci objevila velmi neformálně - v lacláčích. V tom se jí rozhodně cestovalo mnohem pohodlněji...

Fotogalerie
44 fotografií