Jiří Bartoška ležel skoro tři týdny na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u prof. MUDr. Roberta Lischkeho, údajně kvůli komplikacím s virózou. Ve středu ho pustili z nemocnice a ihned po propuštění pospíchal za svými kolegy do Varů. Předpokládalo se, že se zúčastní slavnostního zahájení. Ve čtvrtek se objevil dokonce před hotelem Pupp, vypadal však vyčerpaně, a dokonce mu z pravé ruky koukala přelepená kanyla, kterou má stále zavedenou pod kůží.

Jenže bohužel, na zahájení se nakonec nedostavil. Musel se vrátit do nemocnice... „Ještě před pátečním zahajovacím ceremoniálem měl naplánovanou další kapačku. Motolská nemocnice se na ní domlouvala s karlovarskými kolegy,“ svěřil v pátek odpoledne Blesku důvěryhodný zdroj s tím, že Bartoška by měl absolvovat kapačky minimálně do neděle, čímž má skončit momentální proces léčby jeho aktuálních problémů. 

Video
Video se připravuje ...

Video ze zahájení festivalu Karlovy Vary 2023 Kateřina Štichová

„V úterý má jet do Prahy na kontrolu, ale je otázkou, jestli se nakonec jeho ošetřující lékař pan profesor Robert Lischke nevydá za ním do Varů,“ doplnil dobře obeznámený informátor, který si nepřál být jmenován. Jenže jak se zdá, Lischke za ním dorazil už v neděli. Tedy, za ním... jisté je to, že se účastnil jedné z přednášek, konkrétně té, co se týkala (nejenom) cystické fibrózy. Tehdy dokonce v rámci KVIFF.TV parku usedl na pódium po bok Ivana Trojana (59).

Zdroje přímo z místa konání ovšem Bartoškův zdravotní stav nepopisují zrovna růžově. Někteří zmiňují, že je festivalovým životem zcela vyčerpán, vždy přijede do Varů jenom na pár minut a nechá se zase odvézt zpět. Je mu prý neustále velmi mizerně...

Ředitel festivalu a vyhledávaný herec v jedné osobě proto čerpá síly na všechno to juchání a pózování na červeném koberci na své chalupě, kterou má v Andělské Hoře, kousek od Karlových Varů. Víkendové sídlo zvané Engel House (neboli Andělský dům) se nachází pod masivní skálou se středověkou zříceninou gotického hradu, jde o dřevostavbu, která dokonale zapadá do zdejší krajiny, a přece je luxusní a moderní. Nechybí u ní ani venkovní desetimetrový bazén.

 

Fotogalerie
69 fotografií