Poté, co se princ Harry se svou paní v rámci neslavného Megxitu přesunuli za velkou louži, zdá se, že se jim konečně splní sen o životě bez médií. Jenže záhy se ukázalo, že tomu tak nebude ani náhodou – dvojice, co s sebou neustále vodila filmový štáb, o sobě nechala vzniknout několikadílný dokument, Harry napsal ukňučené memoáry a se svou paní vymetají jedno interview za druhým. Zatímco ve Velké Británii jim za to nemohou přijít na jméno, v USA se dvojice zdá být šťastná.

Aby také ne, žijí v přepychovém domě v L. A., obklopeni „áčkovými“ celebritami, a k životu v luxusu by jim bohatě stačilo i jenom „kapesné“ od krále Karla III. (74), které Harrymu stále chodí na účet. Není divu, že si Harry v jednom z mnoha rozhovorů pochvaloval, že se v Americe konečně cítí být doma. Mezi významnými osobnostmi si našel spoustu přátel a mnohým také ve své knize poděkoval za podporu. Jenže u „běžných“ Američanů se takové oblibě podle všeho netěší.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování „ubrečenými“ memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Exkluzivní průzkum pro časopis Newsweek minulý týden ukázal, že oblíbenost prince Harryho klesla ve veřejném mínění občanů Spojených států o 45 procent, zatímco Meghan o 36 – a to vše za pouhý měsíc. Jejich prudce uvadající popularita se podezřele shoduje s vydáním Harryho autobiografického románu Spare (Náhradník) a s ním spojenými mediálními útoky na britskou královskou rodinu v mnoha rozhovorech, které vévoda ze Sussexu v rámci propagace své knihy poskytl nenáviděným médiím.

Podle amerických novinářů je to jednoduché: Čím více slavní manželé říkají, tím méně se to jejim novým krajanům líbí. Aby ne, často jsou jejich tvrzení notně rozporuplná. Celkem nedávno byli například Harry s Meghan oceněni cenou Ripple of Hope, kterou uděluje nadace Roberta F. Kennedyho. Porota je ocenila za odhalení rasismu za zdmi Buckinghamského paláce.

Sám Harry však v interview s britským moderátorem Tomem Bradbym (55) vše, co řekl v rozhovoru s Oprah Winfreyovou (68), překvapivě popřel. „Nic takového jsem neřekl. To tvrdí jen britský tisk,“ šokoval. Údajný indicent, kdy nejmenovaný člen královské rodiny měl mít na adresu těhotné Meghan rasově nadřezené komentáře, pak ve svých memoárech zcela vynechal...

Fotogalerie
55 fotografií