Britská královská rodina sice Harryho knihu, dokumentární seriál či prohlášení v rozhovorech dlouhodobě odmítá komentovat, jistá reakce ale přece jen přišla. A pořádná. Král Karel III. totiž podle informací Sunday Times vyškrtl svého mladšího syna z oficiálního scénáře korunovace. 

„V tuto chvíli se věci mají tak, že Harry nemá v ceremoniálu žádnou oficiální roli,“ prozradil dobře informovaný zdroj webu. Král měl Harryho ze všech jeho potenciálních povinností vyškrtnout, a pokud se bude chtít 6. května zúčastnit, může přijít pouze jako obyčejný divák. 

To ale Harry možná ani nemá v plánu. V rozhovoru pro ITV s Tomem Bradbym se nechal slyšet, že jeho účast na ceremoniálu zatím není jistá. „Do té doby se toho může ještě hodně stát,“ uvedl s tím, že tobo musí s rodinou ještě hodně probrat. „Doufám, že budou ochotní si spolu sednout a promluvit si o tom,“ svěřil se.

Změna tradice

Karlova korunovace přinese ještě jednu zvláštnost. Král se totiž rozhodl porušit tradici, kdy před ním má pokleknout šest vévodů, vzdát mu hold, dotknout se koruny a políbit ho na pravou tvář. Namísto toho jejich roli zastane pouze princ William (40). 

Video
Video se připravuje ...

Královská zaměstnání. Jaké vykonávali profese, než se stali členy královské rodiny na plný úvazek? Videohub

Fotogalerie
167 fotografií