Ve své knize Spare (Náhradník) Harry potvrdil, že těhotenství své manželky Meghan Markleové (41) oznámili rodině na svatbě jeho sestřenice, princezny Eugenie (31).

Harry popsal, že si k tomu vybrali koktejlovou párty po slavnostní recepci v říjnu 2018. Novinu chtěl totiž rodině oznámit osobně, a právě na svatbě jeho sestřenice se celé příbuzenstvo sešlo. Šlo tedy podle něj o ideální příležitost předtím, než s Meghan odjedou na turné po Austrálii. 

Všichni se radovali

Nejprve zamířil za králem Karlem III. (74). Ještě před večírkem za ním přišel do jeho kanceláře na hradě Windsor, a když Karel zjistil, že bude počtvrté dědečkem, rozhostil se mu prý na tváři široký úsměv. 

Následně princ pokračoval do kaple svatého Jiří, kde se mezitím slavilo a popíjelo, aby novinu prozradil Williamovi. I on byl podle jeho slov nadšený. Kate se v tu chvíli bavila na druhé straně místnosti se svojí sestrou Pippou (39), která tehdy čekala syna Arthura. I ona měla z novinky podle Harryho slov radost. „Taky se usmívala a gratulovala. Oba reagovali přesně tak, jak jsem doufal, a jak jsem si přál,“ svěřil se princ. 

Zastínili nevěstu

Ačkoli novinku neoznámili veřejně, podle některých nebyla volba místa a chvíle zrovna šťastná – tak trochu totiž „ukradli“ pozornost ženichovi a nevěstě. Velmi rozčilená z toho měla být například Eugeniina matka, vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová (63).

Dceři pomohl na svět

Harry v knize také popsal, jak jeho děti přišly na svět. Zatímco v případě prvního porodu, když na svět v květnu 2019 přicházel jeho syn Archie, se princ uklidňoval rajským plynem, v případě narození dcery Lilibet v červnu 2021 už byl o poznání klidnější. Dokonce to byl právě on, kdo ji „odrodil“!

„Když nám doktor řekl, že je to jen otázka minut, řekl jsem Meg, že chci, aby první věc, co miminko uvidí, byl můj obličej. Věděli jsme, že to bude holčička. Souhlasila a stiskla mi ruku,“ popsal. A jak si přál, tak se prý také stalo. 

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu Petr Macek

Fotogalerie
169 fotografií