Že si už konečně nedá pokoj! Na jednu stranu princ Harry plive špínu na svou královskou rodinu, na druhou takřka na kolenou prosí o usmíření. Že vám to připomíná podobné chování, jaké aplikovala jeho paní, bývalá hvězdička seriálu Kravaťáci Meghan Markleová (41) na své bližní? Tedy předtím, než je odstřihla definitivně? Nemýlíte se. I ona moc dobře ví, jak zapůsobit na své příznivce – a využívá k tomu výmluvné rétoriky svého těla, na kterou za velkou louží, podobně jako když se uhodí na tenkou strunu rasové nesnášenlivosti, slyší. A jak se zdá, její muž se to od ní pomalu, ale jistě učí také.

V neděli se chystá na CBS News odvysílat rozhovor moderátora Andersona Coopera (55) s princem Harrym, který se zaměří na jeho knihu. Americká síť již nyní láká své diváky tím, že popisuje v upoutávce rozhovor jako odhalující a výbušný. A není pochyb, že bude dost podobný tomu, co předvedl rusovlasý princ společně se svou paní u Oprah Winfreyové (68), která se spíše nežli jako reportérka chovala jako kamarádka (jíž ve skutečnosti je...), za což byla veřejností hojně kritizována. Místo všetečných otázek jenom ve správný okamžik dramaticky spráskla ruce a vykřikla ach můj Bože!“.

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu. Petr Macek

Odborníci na řeč těla se na nové, několikavteřinové záběry soustředili – a hned věděli. „Harry je v traileru vidět, jak kráčí s patřičně vypnutým hrudníkem, což signalizuje sebevědomí. Při mluvení pak používá trik oblíbený u politiků, spočívající v gestikulaci jednou rukou. Díky tomu působí nadřazeně,“ popsala například pro The Sun Judi Jamesová. Ačkoliv v dokumentu Harry & Meghan působil princ jako „podpantoflák“, teď volí jinou strategii. „Vsedě Harry používá svá oblíbená, pompézní a přehnaná gesta, díky čemuž jeho slova působí strašně důležitě.“

„Také vidíme Harryho v postavení ‚oběti‘, s vyvalenýma očima a zvednutým obočím, když střídavě zvedá ruce do vzduchu, dlaněmi nahoru, čímž naznačuje otevřenost a vysvětlení. Nakonec pokrčí rameny a použije ironický úsměv, aby přesvědčil i naznačil nedůvěřivost, možná i o to, jak s ním bylo zacházeno,“ dodala odbornice. Není zkrátka pochyb, že nejenom kniha, ale i interview opět poukáže na sourozeneckou rivalitu, Harryho hořkost a pocity nespravedlnosti, že z povahy hierarchie a prvorozenství vždy hrál druhé housle než starší a privilegovaný William (40).

Fotogalerie
61 fotografií