Krásnou novinu oznámil bývalý moderátor v pondělí krátce před polednem na svém twitteru. „První v US schválena léčba alopecie. Testuju za vás. Po měsíci mám na tvářích lanugo, jeden chlup v nose a rýsující se černé kořínky na části hlavy. Potenciální vedlejší příznaky: přibývání na váze, zvýšený cholesterol, bolesti hlavy, trávicí potíže. Já zatím nic,“ pochvaluje si. 

Lék ale zatím není běžně k dostání. „Přístup k léku konzultujte se svým dermatologem. Dá se k němu dostat na výjimku, kterou uděluje vaše zdravotní pojišťovna, pokud o ni lékař požádá. A údajně platí, že čím menší pojišťovna je, tím je k výjimkám ochotnější,“ prozradil. 

„Jak dlouho je doporučena léčba?“ zeptal se Drahoňovského jistý Viktor. „Myslíte, jak dlouho by měla trvat medikace? Výsledky se dostaví v horizontu týdnů až měsíců, možná bude nutné medikovat doživotně. Dlouhodobé důkazy zatím nejsou,“ uvedl moderátor. 

Fanoušci Drahoňovskému ihned k nové léčbě pogratulovali, podle některých ji ale vlastně ani nepotřebuje – vypadá prý dobře i bez vlasů. „Jsem spíš zvědavý, než že bych to vysloveně potřeboval. Ale sobecky přiznávám, že obočí a chlupy v nose by se fakt hodily,“ svěřil se v odpovědi. 

A proč zrovna chlupy v nose? „Jejich účel poznáte, až když je nemáte. Třeba když vám vylítne nudle pokaždé, když se v zimě venku zasmějete,“ prozradil, s čím vším se musí kvůli nemoci potýkat. 

O vlasy přišel Drahoňovský loni v zimě. „Byl to kvapík! Na začátku léta jsem zjistil, že mi řídnou vousy. Pak přišly na řadu vlasy. V listopadu už to bylo neúnosné, musel jsem se ostříhat. Úplně bez vlasů jsem teď druhý měsíc,“ prozradil Blesku v únoru v rámci exkluzivního rozhovoru. 

Stejně jako on trpí alopecií i jeho sestra Tereza. „Nikdy sestře dostatečně nepoděkuju. Hlavně za to, že její přístup k nemoci byl tak statečný. Už na začátku si řekla, že vyjde na ulici i bez paruky, že se chce odhalit světu taková, jaká opravdu je. Když jsem viděl cestu, kterou nastoupila, bylo to pro mě velmi inspirativní. Pochopil jsem, že se s tím jde vyrovnat. V tom je mi sestra velkou oporou, stejně jako rodiče. A jsem moc rád i za to, že i obě dcery mne berou takového, jaký jsem. S vlasy i bez vlasů,“ uvedl tehdy moderátor. 

Video
Video se připravuje ...

Drahoňovský se při zprávách zadýchal repro video ČT

Fotogalerie
57 fotografií