Na čtrnáct stolů pro deset lidí se prohýbalo pod tíhou delikates a šampaňského, casino bylo narvané k prasknutí, na stojáka se k barům lidé ani nevešli.

Bez přehánění se do casina nacpalo na 600 lidí a těm, co si Silvestr zakoupili, zpívala live Helena Vondráčková, Michal David, Monika Absolonová  Štefan Margita nebo Olga Lounová.

A bavit a přivítat Nový rok přišla módní návrhářka Blanka Matragi, Jaromír Jágr, Dagmar Havlová nebo Ivana Gottová. Aby ne! Tu má Leon obzvlášť rád, poskytl ji i azyl ve svém sídle, když Karel Gott (+80) zemřel. Slavíka Leon přímo zbožňoval a byl také jeho zdatným mecenášem.

Leon prostě poslední rok v roce nešetřil. A nejen, že utratil za zpěváky, ale také za delikatesy, jako je černý a červený kaviár nebo šampaňské z Remeše. A celou tu drahou parádu o půlnoci zakončil ještě dražší obří ohňostroj. A potom až do rána duněla diskotéka s DJ Andreou Pomeje. Český podnikatel ze židovské rodiny narozený v Rusku, pokerový hráč, majitel řetězce kasin a bývalý obchodník se starožitnostmi Leon prostě umí….

V kasinu nechyběl ani Štefan Margita (66). Na rozdíl od ostatních, kteří tam přespali, přijel ale jenom zazpívat. A vybudil i samotného Leona, který s ním pěl do mikrofonu.

Opernímu pěvci vystoupení v kasinu nabídl velký Leonův přítel Michal David (62). Margita rád souhlasil. Říkal si, že aspoň na chvilku možná odvede myšlenky od své milované Hanky Zagorové (†75). Jako doprovod si s sebou vzal manžele Kindlovy, rodiče malé Adelinky, kvůli které se v týdnu strhla mediální přestřelka mezi nimi a Adelinčinou biologickou babičkou. Zpíval i Leon. „Přijel pro nás Daniel Josefi, řidič Karla Gotta. A jakmile jsme v šest večer dorazili, měl jsem akustickou zkoušku,“ svěřil Margita Blesku.

Potom si prý naprosto skvěle popovídal s Helenou Vondráčkovou a Monikou Absolonovou a v půl deváté už měl nástup. Na přání samotného Leona zpíval Išel Macek do Malacek, tedy lidovku Macejko, kterou u nás proslavil Gott a Margita ji také s obrovským úspěchem předvedl v O2 areně na Poctě Karlu Gottovi. „No a úplně jsem žasl, protože si ji se mnou do mikrofonu zazpíval Leon,“ usmíval se ještě včera Štefan. Ten ještě spustil Jaká to nádhera a ve francouzštině Le temps des Cathedrales. „A jeli jsme nazpátek. Nový rok jsem přivítal na návštěvě u Beránkových, našich nejlepších přátel. Když jsem si uvědomil, že přesně před rokem jsem u nich byl s Hankou, bylo mi ouzko,“ přiznal Štefan.

Fotogalerie
69 fotografií