Je logické, že panovnice, která slaví důležitý milník života, chce mít kolem sebe celou svou rodinu – a to včetně nezbedného prince Harryho (37), který se před dvěma lety vzdal svých královských povinností, a i s chotí Meghan (40) pláchnul do Kalifornie.

Má její jméno

Královna tak rázem přišla o možnost vídat nejenom vnuka, ale i svá pravnoučátka – Archieho (3) a malou Lilibet (11 měs.), která se narodila už za »velkou louží«, a Alžběta ji tak zná pouze z fotek či videohovorů s Harrym. Holčička přitom dostala jméno právě podle její přezdívky z dětství, navíc ji takto láskyplně oslovoval i její milovaný manžel Philip (†99)... Teď se ale zdá, že Alžběta obě děti už za pár dní konečně obejme. Harry s Meghan totiž potvrdili, že přiletí do Británie a tentokrát přivezou i ratolesti.

Oželí i derby

Lilibet navíc v sobotu oslaví své první narozeniny, a na party v anglickém panství Frogmore Cottage, kde budou Sussexové ubytovaní, má dorazit i královna, která bydlí pouhých 800 metrů od nich. Dokonce prý kvůli tomu oželí i účast na dostihovém derby v Epsomu, kde o víkendu poběží i tři její koně. Ale rodina má u Alžběty vždy přednost.

Rozhádaní princové: Usmíří je jejich děti?

Blýská se na lepší časy? Rozhádaní bratři William (39) a Harry jsou prý připraveni zakopat válečnou sekyru. „Každý týden si volají prostřednictvím videohovorů. Několikrát týdně si také píší přes whatsapp...“ hlásí nejmenovaný zdroj z Buckingamského paláce. Tentokrát jim prý nedělá prostředníka Williamova choť Kate (40), jež se je snažila už dříve usmířit, ale jejich děti, které jsou častým tématem jejich hovorů.

Mimořádná pocta k 70 letům na trůnu: Královna na Stonehenge

Proslulý kruhový komplex Stonehenge, jehož pozůstatky stojí na Salisburské pláni, je pro Brity důležitým a magickým místem. I proto teď prostřednictvím něj vzdávají poctu své panovnici, která jim vládne už 70 let! Na obrovské menhiry promítli archivní fotky Alžběty II. (96), které zachycují mimo jiné její korunovaci v červnu 1953, když jí bylo pouhých 27 let, nebo návštěvu Mexika v únoru 1975. Lásku ke zvířatům zase dokládají její snímky na koni nebo z procházky s milovanými pejsky corgi, které byly pořízeny v 60. a 80. letech minulého století.

Video: William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum

Video
Video se připravuje ...

William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky Profimedia.cz

Fotogalerie
39 fotografií