Voják sice není kněz, aby si veškeré detaily své služby musel nechávat pro sebe, ale Harry toho nasdílel víc, než se ve skutečnosti stalo. Podle bývalého seržanta Michaela Booleyho jsou však mnohé pasáže memoárů Spare, co se týkají služby vévody ze Sussexu v armádě, trochu moc. Po všech stránkách. Jeho popisování „sebevražedného“ cvičného letu bylo prý vylíčeno dost přehnaně - a Booley o tom musí něco vědět, během onoho letu seděl vedle něj... 

Princ ve své autobiografii tvrdí, že Booley coby armádní instruktor bez varování a úmyslně zastavil chod jejich letounu Slingsby T67 Firefly. „Cítil jsem pokles levého křídla, odporný pocit, že je něco v nepořádku, entropie, a pak, po několika sekundách, které mi připadaly jako desítky let, srovnal křídla letadla. Zíral jsem na něj. Co to mělo znamenat? Byl to neúspěšný pokus o sebevraždu? Ne, to byla další fáze mého tréninku,“ popisoval Harryho vzpomínky spisovatel J. R. Moehringer (58), skutečný autor princových memoárů.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Bývalý seržant major ale trvá na tom, že každý detail cvičných letů je prodiskutován předem, aby právě k žádným takovým neočekávaným situacím (a z nich pak plynoucím nehodám) nedocházelo. Z Harryho nařčení je upřímně zaskočený. „Jsem tím ohromen. Dokonce v šoku,“ uvedl pro Mirror.uk. Přestože Booley vždy hovořil a nadále hovoří o Harrym jakožto o jednom ze svých pěti nejlepších studentů, tento příběh odmítá. „I když mě kniha chválí, vzpomínka na výpravy a lekce je, obávám se, nepřesná,“ zdůrazňuje.

Ačkoliv se piloti cvičí na neočekávané situace, takzvané mimořádné události, vždy jsou o tom dostatečně včas informováni. A je to prý i v osnovách. Kromě toho Booley vyvrátil i detail, že by oslovoval Harryho jakožto „poručíka Walese“„Byl to důstojník, říkal jsem mu jenom 'pane',“ upřesňuje voják.Myslím, že to celé bylo zbytečně zdramatizováno. Asi to bude důsledek 'ghoswritingu',“ dodal smířlivě poté, co poukázal na další zjevnou nepřesnost v Harryho bestselleru.

Fotogalerie
58 fotografií