Vévoda ze Sussexu udělal další televizní rozhovor, aby nalákal potenciální čtenáře ke své autobiografické knize Spare. Tentokrát se nechal vyzpovídat moderátorem a komikem Stephenem Colbertem (58), jenž je znám tím, že mezi příznivce britské monarchie rozhodně nepatří. Samozvaný „anti-royalista“ v minulosti opakovaně, leč bez jakéhokoliv důkazu královskou rodinu označoval za rasistickou, na což za velkou louží hodně slyší, a dokonce je podle deníku DailyMail nazval „skupinou překřížených, ginem nasáklých středověkých gangsterů“.

Také v Late Show si Colbert dělal legraci z přehnané okázalosti a tradicionality monarchie, když přivítal rusovlasého prince speciální fanfárou, kterou zahráli muži v uniformách podobných těm, jaké nosí trubači britské kavalérie. 

Když se rozesmátý Harry bránil, že to „nebylo nutné“, moderátor se mu vysmál s tím, že celý ten pompézní úvod patřil ve skutečnosti jinému jeho hostovi, herci Tomu Hanksovi (66). Princovi pak nabídl koktejl s tequillou a své otázky okamžitě stočil k jeho memoárům.

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu Petr Macek

Přestože show měla být pojata jako odlehčená, téměř až parodická zábava, jeden z vážnějších okamžiků nastal v momentě, kdy Colbert zauvažoval nad tím, že Harryho příbuzní musí k jeho knize cítit učiněný odpor, a ptal se prince, zda věří tomu, že královská rodina vede „aktivně negativní kampaň na podkopání této knihy“. Zrzavý vévoda nezaváhal. „Samozřejmě,“ odpověděl Harry s tím, že se na tom podle něj podílí i britský tisk - jemuž pomáhají zdroje z paláce. 

To, že jeho kniha rozhodně nepotěší jeho bližní z Velké Británie, si Harry plně uvědomuje. „Je tam toho hodně, co možná vyvolá nepříjemné pocity a strach,“ připustil s tím, že její kontroverzní obsah „možná způsobil, že se cítili nepatřičně a vyděšeně“.

Poté opět připomněl tak často omílaná témata - obvinil média ze „zneužívání“ jeho manželky Meghan Markleové (41), a naznačil, že pro média bylo „trapné“, když se rozhodli opustit královskou rodinu, vzdát se svých povinností, ne však titulů, a přesídlit do slunečné Kalifornie, kdy bydlí v drahém sídle obklopeni hollywoodskou smetánkou. Mnozí by přitom namítli, že trapné to bylo spíše od něj...

Fotogalerie
72 fotografií