Od doby, co se Meghanzasnoubila s Harrym, byla hojně porovnávána s vévodkyní Kate, přičemž ačkoliv se dámy na pár akcích objevily i společně (například na Wimbledonu), postupně si už i vrabci na střeše štěbetali o tom, že je mezi nimi velká nenávist. 

Většinou jsme slýchali spíš svědectví o tom, jak byla Meghan protivná a Kate se tím zprotivila, například se šuškalo, že se královské švagrové na svatbě Meghan a Harryho pohádaly tak, že se Kate dokonce rozplakala. V nové knize Finding Freedom, která má přinést nový pohled na Meghan a její působení v královské rodině, je vztah rozebrán spíše z druhé strany.

Je tam mimo jiné popsáno, že na poslední společné akci, které se zúčastnily jak Meghan, tak i Kate, to měla být spíše vévodkyně z Cambridge, kdo se nezachoval moc slušně. Choť prince Williama (38) Kate měla totiž Meghan okatě ignorovat, ačkoliv ta se marně snažila o nějaký kontakt. 

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

 „Ačkoliv se Meghan snažila navázat oční kontakt s Kate, vévodkyně ji sotva vzala na vědomí,“ tvrdí autoři nové publikace Omid Scobie a Carolyn Durandová o události, k níž došlo 9. března při mši ve Westminster Abbey u příležitosti oslav Commonwealthu.

Už tehdy se mluvilo o tom, že mezi oběma královskými dvojicemi panovalo mrazivé dusno. Podle autorů nové knihy o Meghan to ale byla jednoznačně chyba Kate. „Schválně ignorovat svou švagrovou… Myslím, že to z pohledu řady lidí nevypadalo dobře,“ tvrdí pro Times Scobie.

Ostatně z události, která se stala jednou z vůbec posledních oficialit, jichž se vévoda a vévodkyně ze Sussexu coby členové královské rodiny účastnili před svým bouřlivým odchodem (tzv. Megxitem), existují i videozáznamy. Jeden právě ukazuje moment setkání Cambridgeů a Sussexů, kdy si vyměnili jen stručné pozdravy a vydali se na svá místa.

Meghan s knihou nesouhlasí

Harry a Meghan už se od nové knihy o jejich životě stihli distancovat. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu neposkytli žádný rozhovor a nijak k vytváření knihy Finding Freedom nepřispěli,“ uvedl mluvčí páru v prohlášení.

„Kniha je založena na vlastních dojmech autorů a na jejich vlastním nezávislém zpravodajství,“ stojí dále v prohlášení, které dvojice vydala i přesto, že kniha je údajně plná vyjádření, která na ně mají vrhnout lepší světlo.

VIDEO: Kate a Meghan na Wimbledonu

Fotogalerie
125 fotografií