Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smutný osud malé Kristýnky z televize: Po mámě jí zemřel i postižený tatínek

Autor: VaB - 
8. května 2020
05:03

Kristýnka ze Svitavska přišla před lety o maminku, která zemřela na rakovinu. Teď ztratila i svého tátu, který byl na vozíčku. Jeho osud se završil poté, co podstoupil několik operací. 

Jan B. v sedmnácti letech skočil šipku do řeky, špatně ale dopadl a od té doby byl upoutaný na vozíček. I přesto ale žil vcelku spokojený život, oženil se s Ivetou a po třinácti letech se jim narodila dcera Kristýnka. 

Iveta pracovala jako zdravotní sestřička. Bohužel onemocněla rakovinou. „Manželka zemřela na rakovinu plic, nezemřela tak, že by kouřila nebo žila v pasivním prostředí. Pracovala na interně v nemocnici,“ uvedl Jan B. v dokumentu České televize Rodina je nejvíc. Lékaři se ženu samozřejmě snažili zachránit, léčba už ale nezabírala. Rakovina byla v pokročilém stadiu a Iveta jí ve 44letech podlehla. Honza se svou dcerou byli najednou na všechno sami. Naštěstí kolem něj byli i dobří lidé. Pomohla jim místní církev a všechno začalo vypadat lépe.

Další tragédie přišla na jaře

Rodinu ale opět zasáhla tragédie. Honza podstoupil několik operací, které oslabily jeho organismus. Tělo to už nevydrželo. V úterý, poté, co se vrátil z parku, ulehl do postele. Pocítil tlak na hrudi, začalo se mu špatně dýchat a zvýšil se mu tep. 

„Nechtěl lékaře, ale sestra Jana jej volala (...). Přijeli jsme však poté, co lékař skončil svou práci a sepsal dokumenty. Nepodařilo se srdce stabilně nahodit, po několika pokusech bylo jasno,“ napsal na facebooku českobratrský farář David Kvasnička ze Svitav.

Kristýnka podle jeho slov skončila u babičky s dědou a pečuje o ni i její  teta, sestra zemřelého Honzy. „Včera před půlnocí si Pán Bůh odvolal bratra Jana (...) na věčnost. Vše je velice čerstvé. Myslete (bez telefonování) na Kristýnku ,“ vyzval pastor s tím, že poslední rozloučení bude přenášeno pomocí  streamu na YouTube.