Tragédii nepřežila těhotná Máša (†23), její synek Pepa (†5) a bratranec Martin (†16). Mášin manžel Pepa (24) s malým Lukáškem (4) skončili v nemocnici. „Zeť je v umělém spánku, úraz hlavy, který utrpěl, je opravdu vážný. Není na tom dobře,“ řekl Mášin otec Jaroslav.

Radost všem dělá zraněný Lukášek. „Lepší se, v nemocnici nám slíbili, že když nenastanou komplikace, mohli by ho už v pondělí pustit domů,“ prozradil Jaroslav. O nejmladšího Matyáška (7 měsíců) pečuje babička, chlapeček s rodinou v autě nejel.

Rodina: Přejezd je nebezpečný

U přejezdu, kde vlak auto s rodinou srazil, vzniklo spontánně pietní místo. „Byl jsem se tam podívat, zapálit svíčku. Ten přejezd je nebezpečný. Kolem žlutá řepka, vlak byl také žlutý, navíc svítilo slunce a mohlo řidiče oslnit. Už se tam stalo několik nehod, měli by tam dát světla,“ řekl Jaroslav.

Že se na přejezdu u Kamenného Újezdu už v minulosti bouralo, potvrdili i policisté. Od začátku loňského roku tam řešili celkem čtyři nehody. Jedna se obešla bez zranění, při dalších dvou už se lidé zranili.

Ta čtvrtá, kdy felicie s pěti pasažéry vjela přímo před vlak, ale skončila naprostým masakrem. „Okolnostmi a přesnou příčinou nehody se zabýváme, čekáme na výsledky znaleckých posudků,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Tři pohřby

Pozůstalé teď čeká smutné loučení, musí vystrojit svým nejbližším hned tři pohřby najednou. Peněz ale není nazbyt. Musí se také postarat o Lukáška a Matyáška, dokud se jejich táta Pepa nezotaví. Mámu a brášku ztratili chlapečkové navždy. Martina, který měl celý život před sebou, už nikdy neobejmou rodiče ani sourozenci.

Otázkou je i to, jak vše zvládne zraněný Pepa. Stále bojuje o život. „Řekli nám, že bude mít nejspíše trvalé následky. Má poškozený mozek a špatně mu tluče srdce,“ povzdechl si Pepův táta Antonín. Pozůstalí proto budou vděční za jakoukoli pomoc, kontaktovat je můžete na e-mailu: ragbyjarda@seznam.cz

VIDEO: Tragická srážka vlaku s osobním autem u Nýřan na Plzeňsku.

Video
Video se připravuje ...

Tragická srážka vlaku s osobním autem u Nýřan na Plzeňsku, ve voze zemřela Máša (†23) Pepíček (†5) a martin (†16). Romana Vébrová