Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Do věznice shání lékaře za 80 tisíc měsíčně: Rath by jim ušetřil, pracovat ale nesmí

Autor: dce - 
27. ledna 2020
17:24

Na pěkný balík vyjde vězeňský lékař daňové poplatníky - aspoň tak to vypadá z inzerátu, ve kterém věznice Ruzyně shání doktora za 80 tisíc korun měsíčně. Teoreticky by mohli ušetřit a zaměstnat odsouzené lékaře, jako je například David Rath, to bohužel ale neumožňuje zákon.

Inzerát pražské vazební věznice Ruzyně na praktického lékaře se objevil v časopisu české lékařské komory Tempus Medicorum v lednu. Pro práci s vězněnými shání doktora na plný, případně zkrácený úvazek. Za práci pět dní v týdnu nabízí plat 80 tisíc korun.

Lékařů podle serveru česká-justice.cz, který na případ upozornil, v českých věznicích chybí celkem 35. Práci devíti z nich by mohli zastat lékaři ve výkonu trestu. Jedním z nich je například v teplické věznici David Rath.

Ušetřilo by se tak 720 tisíc měsíčně. Jenže bohužel - ze zákona nesmí vězeň přijít do kontaktu s osobními údaji, penězi, omamnými látkami a musí svoji specifickou profesi vykonávat za zvýšeného dohledu, čímž se věznění lékaři vylučují.

Stejně jako David Rath, jehož k práci jako lékaře ve výkonu trestu navrhoval ředitel teplice věznice Petr Blažek. To mu ovšem zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze zatrhla. Patrně ze stejných důvodů, jaké by platily i v případě jiných vězněných lékařů.

Evka4 ( 28. ledna 2020 11:50 )

Lékaři chybí všude, nejen ve věznicích. Zákaz bych pochopila, kdyby lékař seděl za pochybení v práci. Ráth by mohl klidně pracovat v mnoha místech v krušnohoří, kde jsou zavřené ordinace. jeho největší chybou je, že není ODSák. To by babochlap Bradáčová neprotestovala.

karambol ( 27. ledna 2020 18:36 )

Ráth má smulu že Bradáčová jde po něm jako slepice po zrní!! kdyby byl člen kmotru ODS mohl sedět na penzionu který vytvořili kmotři,tuneláři ODS pro sebe kdyby náhodou!!! je nějaký vul nebo slepice dostali do vězení!! Jinakuž je to přes čáru přeci ve vězení se musí pracovat!! kdo to nařídil že nemuže Ráth pracovat zavřít.

Stanley1000 ( 27. ledna 2020 18:36 )

A teď ať mi někdo řekne, proč lékař s iniciálami EB odsouzený za uškrcení své pacientky na 18 let za vraždu vězeňského lékaře dělat mohl.

viho ( 27. ledna 2020 18:21 )

Kdyby se chtělo, tak by jistě šlo vytvořit místo pro vězňeného vězeňského lékaře. Nějaké drobné pracovní úrazy zaměstnaných vězňů by jistě řešit mohl. Ale Rath je u současné vlády v nemilosti, tak se prostě nechce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání