Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš zmizel z facebooku, „jeho“ muž řekl víc. Přijdeme o pravidelná hlášení?

Autor: Sabina Dračková - 
10. ledna 2020
17:16

Facebookový profil premiéra Andreje Babiše (ANO) je nedostupný. Občané se tak nemohou dozvědět, co šéf vlády aktuálně dělá, ani jak se připravuje na ples na Pražském hradě, který v pátek večer navštíví se svou chotí Monikou. Premiér Blesk Zprávám vysvětlil, že za vším stojí bezpečnostní chyba sítě. Ta totiž odhalila, kdo za Babiše píše nebo vkládá příspěvky. A tak poradci profil raději vypnuli.

Na facebooku došlo v pátek k bezpečnostní chybě, a tak se dalo jednoduše zjistit, kdo se o Babišovu stránku stará. Tým, který za premiéra na facebooku komunikuje, stránku raději udělal neviditelnou.

Na stránce bylo vidět i to, kdo vložil a upravil na premiérově profilu jeho pravidelná nedělní hlášení, která začíná slavnou větou „Čau lidi“. Dalo se tak zjistit, že o Babišův komunikační nástroj se stará více než deset lidí. Mezi nimi byl marketér Marek Prchal a další lidé z tiskového odboru hnutí ANO, i vlády.

Psali i nedělní hlášení?

„Facebook má zjevně bezpečnostní chybu, na kterou jsme byli upozorněni. Dokud to neopraví, stránky zůstanou shozené,“ řekl Deníku N premiérův poradce Marek Prchal s tím, že nevědí, jak dlouho může problém trvat. Stránky samotného hnutí ANO, jehož je Babiš šéfem, marketéři nevypnuli.

Tisíce přečtení mají na premiérově facebooku hlavně jeho pravidelné nedělní hlášení. O nich v minulosti uvedl, že než je napíše, trvá mu to několik hodin. „Čau lidi, poslední hlášení tenhle rok. Nevím, jak bez toho 14 dnů vydržím. Nebude to sranda, ale snad to dám. Trávím s tím několik hodin každou neděli,“ stálo v prosincovém příspěvku.

Není to poprvé, co na facebooku k něčemu podobnému došlo. V roce 2018 se kvůli jiné bezpečnostní chybě mohli útočníci dostat ke skoro padesáti milionům účtů, a dokonce nad nimi mohli i převzít kontrolu. Za špatné nakládání s údaji o uživatelích bývá společnost Facebook často kritizovaná.

Pepicek1953 ( 11. ledna 2020 07:56 )

hlavně že na FC bude pravdomluvný chemik Kalousek,ten je všude víc než se dá pochopit

KC44 ( 10. ledna 2020 20:30 )

FB?
Jedna z největšich svin..stev současnosti!

verka1 ( 10. ledna 2020 18:02 )

Prchal bude prezident
Ať se to Zemanovi a Babisovi líbí/nelíbí.

hasickajana ( 10. ledna 2020 17:57 )

na tn.cz psali, že zmizely stránky, kam premiér vyvěšuje svá týdenní hlášení... můj mozek chtěl vidět a tudíž přečetl místo vyvěšuje tak VYMĚŚUJE

beruska56 ( 10. ledna 2020 17:52 )

Škoda,že jen z FC

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa