Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moničin florista po kauze chudina zmizel. Babiš: P*dělal to, poslal jsem ho někam

Autor: sova, vei, kal - 
20. prosince 2019
18:40

Převlékl se za církevního hodnostáře, povýšeným komentářem naštval národ i premiéra. A poté zmizel. Ivan Šablatúra už není k nalezení na sociální síti Instagram, kde florista a blízký přítel Moniky Babišové vypustil slova o „chudině“, která se baví u fotek. Přidal je k fotkám z rozverného vánočního večírku, kam Babišová dorazila jako paní Santová. Ve čtvrtek přitom předseda vlády namířil jeho směrem další kanonádu ostrých slov. Korunoval je větou: „Monika je na chlapy!“

Po instagramovém účtu Babišova floristy a blízkého přítele premiérovy manželky Moniky se slehla zem. Právě z něj přitom Ivan Šablatúra u své fotky z večírku s paní Monikou komentoval zmínku o článcích, které se jejich party věnují. Uvolněného setkání v převlecích se zúčastnil i předseda vlády Babiš.

„My se bavíme na večírku a chudina u PC u fotek! Myslím, že všechno v pořádku,“ zněl pohrdavý komentář, který florista v sobotu napsal. Vzápětí jej sice smazal, vášnivou dohru má ale jeho poznámka i tak. Svědčí o tom i fakt, že si paní Monika „zamkla“ instagramový účet do soukromého režimu.

„Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil moji paní ke své reklamě,“ rozhněval se v úterý pro Blesk Zprávy premiér Babiš, kterého v jednom ze svých facebookových příspěvků Šablatúra tituluje jako „náš Aďo“.

A kál se i sám hlavní aktér. „Rád bych se omluvil za tu hloupou a zbytečnou větu, kterou jsem napsal na svůj instagram. Nechal jsem se vyprovokovat a zareagoval na zlý útok jedné konkrétní osoby na sociálních sítích. Teď mě to mrzí, protože jsem se určitě nechtěl dotknout nikoho dalšího,“ sypal si popel na hlavu Šablatúra.

Komentář floristy Ivana Šablatúry k fotkám z rozverné party vyvolal pobouření. Komentář floristy Ivana Šablatúry k fotkám z rozverné party vyvolal pobouření. | Instagram Ivana Šablatúry

Babiš: Udělal jsem brajgl. Vynadal jsem všem

Účet Šablatúry na instagramu hlásil v pátek „nedostupný obsah“. A úplně stejně se na uživatele tvářila i jeho facebooková stránka, na které se florista v minulosti chlubil svým zřejmě nejznámějším dílem. Květinou od něj totiž premiér Babiš potěšil i šéfku Evropské komise Ursulu von der Leyenovou.

Premiér Andrej Babiš (ANO), šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová a kytice od Ivana Šablatúry. Její autor k tomu přičinil milý komentář. Premiér Andrej Babiš (ANO), šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová a kytice od Ivana Šablatúry. Její autor k tomu přičinil milý komentář. | Úřad vlády ČR a abl

Na internetu se po Šablatúrově zmizení ze sociálních médií začalo spekulovat, co se s floristou vlastně stalo. Netrvalo dlouho a někteří si vzpomněli na kauzu premiérova syna Andreje Babiše mladšího, který měl být podle svých slov „uklizen“ na Rusy anektovaný Krym. Což premiér Babiš opakovaně odmítl.

Svým komentářem Šablatúra pořádně rozhněval premiéra. „Poslal jsem ho někam. On to podělal, protože někdo mu tam nadával. Takhle se vyjádřil a všichni hateři z twitteru už to jeli,“ zuřil Babiš ve čtvrtek na TV Barrandov s tím, že udělal „brajgl“. „Vynadal jsem všem,“ přiznal premiér.

„Moje paní v tom je nevinně. Vysvětlil jsem jí to, ona to ještě nikdy nezažila, takovéhle různé podrazy a dezinformace. Je to poučení pro všechny. Reakce toho pána byla totálně hloupá a nepřijatelná,“ řekl Babiš na Barrandově. Na otázku, zda se Šablatúra nadále bude fotit s jeho ženou, předseda vlády odpověděl: „Moje paní je na chlapy.“

A to, co její přítel provedl, se nelíbilo ani Monice. „Ivana znám dlouho, jsme dlouholetí rodinní přátelé a kamarádi. Tohle ale byla úplně zbytečná reakce, kterou v ten moment asi moc nedomyslel. Proto jsem ráda, že se za ni omluvil,“ vyjádřila se Babišová.

Monika si instagram raději „zamkla“

Instagram Moniky Babišové přitom Šablatúrovu „zbytečnou reakci“ také nepřečkal bez úhony. Žena premiéra má nově instagram zamknutý a její účet je soukromý. Jeho obsah tak může zobrazit jen ten, komu to Babišová dovolí.

6091706:gallery:true:true

 

Když byl Babiš tázán na puget, který Šablatúra vyrobil pro předsedkyni Evropské komise von der Leyenovou, odpověděl Blesk Zprávám: „Kytici pro paní Leyenovou jsem vybíral sám a taky jsem ji zaplatil ze svých peněz. Kytky u něj (Šablatúry) objednávám několik let a všechny si platím.“

Zda Babiš zůstane Šablatúrovým službám věrný i po tom, co floristu kvůli komentáři o chudině „poslal někam“, je otázkou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bibis ( 22. prosince 2019 20:11 )

Na Wécé se vyzývala sebe sama MONČA

beztedoprdele ( 22. prosince 2019 15:29 )

Paní Monika je hezká žena,ale neskutečně hloupá, pořád by chtěla být v popředí,ale zapomněla že je jen ženou premiéra a vyblbuje se jak by byla tou nejhlavnější osobou,trochu skromností by neškodilo a pořad ukazovat ten svůj luxus je také za hranou.

Hnuap ( 22. prosince 2019 15:21 )

Monika je hlavně na prachy..

muriQ ( 22. prosince 2019 09:05 )

A já souhlasím, vyzývat to on rád, i sám sebe na WC

murQ ( 22. prosince 2019 00:20 )

A já souhlasím, vyzývat to ona ráda, i sama sebe na WC

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa