Šablatúra se zmínkou o chudině přišel poté, co mu na instagramu jeden z uživatelů napsal, aby si ze článků o večírku nic nedělal. Blesk Zprávy se ptaly premiéra, jestli mu přijde takový komentář v pořádku ve chvíli, kdy jeho vláda přidává seniorům, učitelům, policistům nebo vojákům, poskytuje slevy na dopravu a prosazuje zvýšení rodičovského příspěvku.

Babiš odpověděl rychle a rázně: „Není to v pořádku. Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil moji paní ke své reklamě.“ Připomeňme, že „arogantní hlupák“ byl v sobotu na party s předsedou vlády, dorazil v převleku za kněze. Zatímco paní premiérová byla oděná jako „sexy paní Clausová“. Aspoň podle toho, jak její kostým titulují internetové půjčovny.

Nad samotnou party kroutili někteří politici hlavou už během víkendu. „Prosím vás, nejsem vždy ve všech oblastech IN, ale mohl by mně někdo vysvětlit, co nám tímto chce manželka pana premiéra vlastně říci?“ ptal se exministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Naopak od těhotné tenistky Dominiky Cibulkové v tu chvíli zaznívala pochvala: „Tento Santa, Monika Babišová, má nejstylovější opasek, jaký jsem kdy viděla.“

Šablatúra se omluvil: Teď mě to mrzí

Reakce na povýšená slova Ivana Šablatúry, v jehož společnosti je manželka premiéra k vidění relativně často, už jsou ale jednoznačně negativní. A například František Cerha, který se stará o mediální obraz ODS, na facebooku napsal, že je mu z toho silně nevolno.

„Rád bych se omluvil za tu hloupou a zbytečnou větu, kterou jsem napsal na svůj instagram. Nechal jsem se vyprovokovat a zareagoval na zlý útok jedné konkrétní osoby na sociálních sítích. Teď mě to mrzí, protože jsem se určitě nechtěl dotknout nikoho dalšího,“ kál se pro Blesk Zprávy Šablatúra.

A ozvala se i Monika Babišová se slovy: „Ivana znám dlouho, jsme dlouholetí rodinní přátelé a kamarádi. Tohle ale byla úplně zbytečná reakce, kterou v ten moment asi moc nedomyslel. Proto jsem ráda, že se za ni omluvil.“

Premiér Andrej Babiš bude v úterý večer v Lánech na večeři s prezidentem Milošem Zemanem, kdyby se řeč stočila na téma chudoby, zřejmě oba státníci najdou rychle shodu. A jejich pohled se bude výrazně lišit od toho, který nabídl na instagramu Ivan Šablatúra. Naopak pro demonstranty, kteří plánují večer protestní pochod k úřadu vlády, to může být další heslo na transparent.

Video
Video se připravuje ...

Andrej Babiš v Epicentru speciál: Neodstoupí kvůli auditu ani Čapímu hnízdu. Syna viděl loni, homeopatika na křivdu nebere. Jakub Veinlich, Lukáš Červený

Fotogalerie
76 fotografií