Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Monika pařila jako sexy Clausová, florista Babišové se vysmál Čechům: Chudina u PC

Aktualizováno -
17. prosince 2019
07:55
Autor: simao - 
15. prosince 2019
13:30

Třetí adventní neděle je za námi a i během uplynulého víkendu politici na sociálních sítích sdíleli, jak si užívali období adventu. Na facebooku Pražského hradu se tak objevily fotky z adventního setkání prezidenta Miloše Zemana s hradními zaměstnanci, na kterém nechyběla ani jeho dcera Kateřina. To Babišovi měli v sobotu ještě veseleji. Zatímco premiér žádný převlek ze skříně nevytáhl, jeho žena Monika se převlékla za paní Santa Clausovou. Komentáře k party pak měly ještě dohru. To Petr Fiala (ODS) prozradil, že volné chvilky nejčastěji a nejraději tráví s knížkou v ruce. A stráví tak i Vánoce.

Andrej Babiš (ANO) v sobotu nejprve vyrazil mj. s vicepremiérkou Alenou Schillerovou (za ANO) a těhotnou hejtmankou Janou Mračkovou Vildumetzovou (ANO) do Karlových Varů. Neváhal se ani fotit s voliči u vánočního stromku.

Večer ho pak čekala pořádná party v Průhonicích. Za jeho manželkou Monikou Babišovou dorazila řada kamarádů, včetně floristy a bytového designéra Ivana Šablatúry. A byla to podle všeho veselá akce. Alespoň dle fotek z instagramu premiérovy ženy.

Monika Babišová jako paní Santa Clausová

Monika, která dokáže zaujmout vybranými šaty či kabáty, tentokrát zvolila ryze vánoční kostým. V nabídce internetových obchodů pojmenovaný třeba jako „kostým pro dospělé sexy paní Clausová“ .

„Tento Santa, Monika Babišová, má nestylovější opasek, jaký jsem kdy viděla,“ komentovala snímky taktéž těhotná slovenská tenistka Dominika Cibulková na instagramu, zatímco exministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) se divil tomu, o jakou že to jde novou adventní tradici.

„Prosím vás, nejsem vždy ve všech oblastech IN, ale mohl by mně někdo vysvětlit co nám tímto chce manželka pana premiéra vlastně říci? Jinak musím uznat, že bych pana premiéra nepoznal! Nějaká tradice co se teď rozjela na 3. neděli adventní a zatím to je jen v Průhonicích?“ napsal Jurečka. Snímky vánoční Babišové se rychle začaly šířit i po českém twitteru.

Adventní večírek: Monika Babišová se převlékla za Santu Adventní večírek: Monika Babišová se převlékla za Santu | Instagram Moniky Babišové

Florista v kostýmu papeže pobouřil nadřazenou reakcí

Kostým Moniky Babišové sice leckoho překpavil. Co lidi i podle reakcí, které dorazily do Blesku, vyloženě naštvalo, byla reakce floristy Šablatúry. Na zmínku na instagramu, aby si z článků o party nic nedělal, připojil slova: „My se bavíme na večírku a chudina u PC u fotek! Myslím, že všechno v pořádku.“ Korunoval to klaunovským úsměvem. Někteří uživatelé ani nerozlišují, že slova napsal Šablatúra. A přičítají je rovnou premiérově manželce.

Premiér Babiš se party zúčastnil také - a Babišovi zveřejnili třeba foto, jak si na klínu hladí psa - ve svém pravidelném nedělním hlášení již šéf vlády dobrou adventní náladou neoplýval.

„Tenhle týden umřela i Marie Fredriksson. Hlas Roxette. Jedna z mých nejoblíbenějších zpěvaček odešla v 61 letech. Ani jeden jejich koncert v Česku jsem nevynechal. Poprvé jsem byl v roce 1994 v hale Sparty. Naposledy v roce 2015, to už musela ze zdravotních důvodů sedět. Chudinka, je mi jí moc líto,“ píše se v příspěvku na Babišově profilu.

Vedle toho Babiš připomněl, že se v pátek zúčastnil oslavy 90. narozenin někdejšího místopředsedy Zemanovy vlády. „Byl jsem na oslavě 90. narozenin ′Atomového dědka′ Miroslava Grégra. Bez něj by se Temelín asi nedostavěl a podíl jádra na výrobě elektřiny by u nás byl ještě nižší. Díky, pane ministře!“ vzkázal Babiš.

Zeman se zaměstnanci i dcerou Kate

Vedle jedné neoficiální pak jedna oficiální akce. „Na Pražském hradě tento týden proběhlo tradiční adventní setkání se zaměstnanci Kanceláře prezidenta republiky, Vojenské kanceláře prezidenta republiky, Správy Pražského hradu, Lesní správy Lány a Útvaru ochrany prezidenta republiky,“ informoval naopak facebookový účet Pražského hradu.

„Prezident Miloš Zeman poděkoval svým spolupracovníkům za jejich přízeň, důvěru a skvěle odváděnou práci a všem popřál klidné prožití vánočních svátků. Adventně naladěné setkání doprovázela Hudba Hradní stráže,“ dodává k fotkám, na kterých nechybí ani Kateřina Zemanová či hradní kancléř Vratislav Mynář.

Miloš Zeman absolvoval adventní setkání se zaměstnanci Pražského hradu, nechyběla dcera Kateřina či kancléř Mynář. Miloš Zeman absolvoval adventní setkání se zaměstnanci Pražského hradu, nechyběla dcera Kateřina či kancléř Mynář. | KPR / Hanka Brožková

Fiala s dýmkou a knížkou v ruce

Šéf ODS Petr Fiala, který naopak sdílel o víkendu zasněženou zimní fotku, na které pózuje s dýmkou, a v neděli pak „modrý podcast“, vánoční vyprávění s Janou Havelkovou, která skončila coby mluvčí ODS - čeká totiž miminko. Fiala s ní probíral, které knihy doporučuje k Vánocům, které jsou jeho oblíbené. Nejen literaturu faktu a životopisy, ale třeba i detektivky včetně severských.

Já knížky čtu jako objekty, já je nečtu v čtečce, ale mám rád knížky klasické. Od svých 18 let, tedy od roku 1982, jsem členem spolku českých bibliofilů a to je vlastně jediný spolek, kterého jsem, myslím, vůbec členem. A hlavně tak dlouho. On je také jeden z nejstarších existujících v českých zemích. A i to vyjadřuje můj výraz ke knize, krásné knize. A já jsem vlastně hrdým členem tohoto spolku,“ prozradil Fiala a dodal: „Přeji všem krásné vánoční svátky a když je budou trávit s knížkou v ruce jako já, tak myslím, že je budou mít ještě radostnější.“

Udženija v kuchyni

V kuchyni část třetí adventní neděla trávila první dáma ODS Alexandra Udženija, která se pochlubila nikoli cukrovím, ale zatiším se štrúdlem a vánočními hvězdami.

„Všichni chtějí už ujídat hotové vánoční cukroví. Nedám! A tak jsem upekla alespoň štrúdl s mákem a skořicí, ať je přejde chuť. Pravda je, že těsto jsem koupila. Je bezlepkové. Mám doma celiaka a kdo s tím má zkušenost, tak ví, jak těžké je udělat bezlepkové listové těsto,“ napsala na síti.

Feri u kláves

To poslanec Dominik Feri (TOP 09) popřál hezkou adventní neděli originálním způsobem. Rolničky, rolničky zahrál a klávesy, působí totiž ve skupině The Next Regime.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PRAHAPRAHA ( 10. února 2020 15:35 )

Ivan Sablatura homosexual, ktery pasivne miluje analni hratky predevsim FF uz opravdu nemuze absolutne nicim a nikoho nadchnout

beztedoprdele ( 18. prosince 2019 12:37 )

Ono by stačilo,kdyby se ta blbka Babišová pořád nezvi­ditel­ňova­la,ko­lik je rodin z dětmi, které budou mít chudší vánoce,kdyby za ty mejdany raději koupila dárečky do dětských domovů,ono se dobře utrácí, když na to nemusíte pracovat,k tomu aby byla opravdová dáma má hodně daleko.

marmat ( 18. prosince 2019 00:38 )

dajka123:
Co by za TOHLE "hodnocení" kdejaká pětačtyřicítka dala !!!
Takovou poklonu od trolla ....­....­....­....­....­.... !!!

marmat ( 18. prosince 2019 00:17 )

mislivec:
Máte demokracii a svobodu...EMIGRUJTE !!!
Někam, kde takovým zatrpklým lidem nebudou rozumět ............
Ale i tam hrozí svěrací kazajka na diagnostikované šílenství

villon ( 17. prosince 2019 23:21 )

Eště za bureše zacvakáme nakradený dotace. Kdo ho volí je vlastizrádce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa