Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš i Fiala „nasávají“ Vánoce, Monika vytáhla na Špindl. Kdo z politiků už má dárky?

/
  • Babišová v rudé robě, Rakušan s taškou a Fiala se zástěrou
    11. prosince 2019 ● 06:00

    Na konci tohoto týdne nás čeká již třetí adventní neděle a sváteční nálada stoupá i u českých politiků či jejich drahých poloviček. Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve svém hlášení nechal zvěčnit ze svařákem, zatímco jeho manželka se pochlubila malým Santou a také fotkami ze zasněženého i roztančeného Špindlerova Mlýna, kam o víkendu vyrazila na zahájení sezony. Jinde v rodinách politiků se pak čile zapalují svíčky na adventních věncích, ale probíhá i hon na dárky, které vicepremiérka Alena Schillerová (za ANO) doporučila nakoupit od státu. Jak se na Vánoce naladili opozičníci Petr Fiala (ODS) či Vít Rakušan (STAN)?

  • 1.

    Monika sdílí Santu, Andrej svařák

    Atmosféra blížících se Vánoc již pronikla do domácnosti premiéra Andreje Babiše (ANO). Manželka Monika se pochlubila i domácí dekorací. Nejde ale ani o betlém či adventní věnec, ale o figurku Santy. Samotný premiér si pak vychutnával svařák a fotku přiložil ke svému pravidelnému a sáhodlouhému nedělnímu hlášení, na které s oblibou upozorňuje.

    Horké kořeněné víno si předseda vlády vychutnával na farmě Čapí hnízdo, jak je vidět u příspěvku, kde má Babiš zapnutou polohu – jde totiž o Olbramovice na Benešovsku. 

    To paní Monika vyrazila na druhý adventní víkend s kamarády do Špindlu, kde stačilo již i nasněžit (a zasněžit). Instagram tak naplnila snímky, kde se směje ve sněhu s chlupatou čepicí či se v rudé róbě před zrcadlem připravuje na jeden z večírků. 

    Monika Babišová si úžívala s kamarády výlet do Špindlu. Objevila se v rudé róbě i s chlupatou čepicí.
    Autor: Instagram

    Babišovi se o příchod vánoční atmosféry dělí pravidelně. Loni se předseda vlády pochlubil nejen dárky, ale i svou manželkou, která pro něj pekla cukroví. Monika se dříve nechala slyšet, že cukroví peče hlavně slovenské. Diskutující na síti ale udivilo, že peče z másla nikoli z bývalého manželova holdingu, který převedl Babiš do svěřenských fondů. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Monika Babišová o Vánocích: Kapra nikdo nejí, peču slovenské cukroví! Thomas Kruchina, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz/O. Sieben - We Wish You A Merry Christmas

  • 2.

    Maláčová se kurýruje

    S rodinou si advent vychutnává i ministryně práce a sociálních věci Jana Maláčová (ČSSD). Řeší však i drobnou komplikaci – musela na operaci. Přes zdravotní potíže se Maláčová pochlubila snímkem, kde je v obklopení svého syna Gustava a manžela Aleše.

    „Doteď jsem žila v domnění, že mám energie na rozdávání. Ale moje tělo na to mělo trochu jiný názor než hlava. Tak jsem se musela zastavit dřív než na Štědrý den, jak je mým zvykem,“ uvedla první adventní neděli. „Mikuláš s andělem si u nás zapomněli čerta,“ žertuje pod fotografií, kterou si umístila na instagram. 

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) je po operaci. Na Mikuláše se vyfotila na instagram s celou rodinou. Synem Gustavem a manželem Alešem Chmelařem, náměstkem ministra zahraničí. ( 5. 12. 2019)
    Autor: instagram/Jana Maláčová

  • 3.

    Dal se Vojtěch na recenzi?

    Sváteční pohodu si pochvaluje i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). „Nesmírně si vážím chvil, jako je tato, kdy mohu být doma a začíst se do dobré knihy,“ uvedl na své facebookové stránce. První adventní neděli si bývalý účastník pěvecké soutěže SuperStar vychutnal u knihy a v rodinném kruhu. Teprve nedávno si vzal za manželku svou dlouholetou přítelkyni Olgu. Půvabnou učitelku a lásku ze studií, se kterou se seznámil v Českých Budějovicích, odkud oba pochází, si bral letos v říjnu.

  • 4.

    Petříček má nakoupeno

    Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) s blížícím se koncem roku dál dohání některé pracovní resty, stejně jako další politici, ale začátkem prosince stihl vyrazit i na Vánoční charitativní festival. Zahájení se účastnila i Monika Babišová a také Petříčkova manželka. „Samozřejmě jsem nakoupil spoustu dárků. Jsem rád, že jsem mohl přispět a tím poskytnout pomoc pro potřeby českých NGO’s. Přeji všem krásný první adventní týden,“ uvedl šéf české diplomacie.

    Na twitteru pak prozradil, že už má všechny dárky nakoupené. „Rozsvítili jsme dnes s dětmi z naší skupiny Zamiňáček vánoční stromeček. Jejich radost byla nakažlivá,“ dodal.

    Monika Babišová při zahajování Vánočního charitativního festivalu
    Autor: FB Tomáš Petříček

  • 5.

    Dostálová se těší na pohádky

    Babišova ministryně Klára Dostálová (ANO) se na sítích nezaměřila na dárky ani na svařák. Místo toho se těší hlavně na cukroví a klasické pohádky. 

    „Přeji krásný první adventní večer plný pohody a už i první české pohádky dnes ve 20 hod. Vánoce jsou tady. Přeji všem klidné přípravy, cukrovím provoněné obývací pokoje a hlavně pohodu,“ popřála ministryně pro místní rozvoj na facebooku. 

    Další adventní neděli se ale ministryně neozvala. Nutno dodat, že měla  za sebou těžký týden. Po první adventní neděli se totiž rozjela kauza s auditem, který se jí dostal do rukou od Evropské komise. Tu první se ale pochlubila věncem, který měl na rozdíl od jiných ministerských věnců kulaté svíčky.

    Pozadu se snímkem adventního věnce nezůstala ani ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), která nedávno upozornila na to, že netradiční dárky mohou lidé nakoupit i od státu.

  • 6.

    Kremlík láká na nádraží

    Členové Babišova kabinetu adventní věnce pořizují celkem poctivě. Jedním v bronzovém provedení se pochlubil i ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO).

    Svíčku zapálil obě adventní neděle, na tu třetí se ale připravuje trochu jiným způsobem. „Co si třeba zazpívat české koledy se Staročeskými koledníky a dětským pěveckým souborem Javořičky, vyrobit si perníčky nebo poslat vánoční přání Ježíškovi prostřednictvím Ježíškovy pošty?“ láká Kremlík. Ministr si totiž spolu se Správou železniční dopravy připravil program na pražském hlavním nádraží. 

    I Vladimír Kremlík (za ANO) zapálil na adventním věnci svíčku.
    Autor: Reprofoto facebook

  • 7.

    Fiala nalévá punč, Rakušan nosí dárky

    I předsedové opozičních stran se již pomalu nechávají pohltit duchem Vánoc a blížících se svátků. Petr Fiala (ODS) se nebál sáhnout po zástěře a chopit se práce. „Děkuji všem, kteří dnes přišli podpořit děti a mladé sportovce s handicapem a ochutnat Emilův punč. Krásná předvánoční atmosféra a hlavně akce, která má smysl!“ napsal na síti šéf občanských demokratů. 

    Účastnil se totiž brněnské akce 103 punčů pro Emila. Peníze poputují k paralympijskému plavci, běžeckému klubu podporujícímu mentálně postižené děti, malé Lucince trpící mozkovou obrnou a nejmenší Barunce, která po předčasném narození bojuje s mnoha problémy. 

    Předseda ODS Petr Fiala se sice nepochlubil věncem, ale svou prací. Naléval punč ve stánku.
    Autor: Reprofoto facebook

    Předseda KDU-ČSL Marek Výborný také sáhl po netradičním obleku. Místo zástěry šlo ale o vousy – nedávno ovdovělý politik, kterému náhle zemřela ve 45 letech manželka Markéta, se na chvíli stal Mikulášem.

    „Všechny byly hodné, takže čert to měl bez práce. Vládla dobrá atmosféra. Tradice k adventu prostě patří a já mám tenhle předvánoční čas rád. Právě kvůli dětem a jejich přirozené radosti z toho, že už brzy přijde Ježíšek,“ radoval se Výborný na facebooku. Pochlubil se také návštěvou výstavy betlémů v Praze v Heřmanově ulici a procházkou s dětmi, která skončila rozsvícením stromečku.

    Z opozičních předsedů se svými aktivitami pochlubil i Vít Rakušan (STAN). Ten stejně jako Fiala naléval punč a také připravil dáreček pro svého pirátského kolegu. Před svým vystoupením pro rádio Impuls se na síti nechal zvěčnit s dárkovou taštičkou. Údajně s dárkem pro Ivana Bartoše (Piráti). 

    Vít Rakušan, předseda STAN, dokonce přinesl dáreček předsedovi Pirátů Ivanu Bartošovi.
    Autor: Reprofoto facebook

    Zákonodárce čeká pracovní nasazení až do 20. 12., kdy mají na programu schůzi ve Sněmovně. Loni měli touto dobou pořádně napilno. Ještě 19. 12. se totiž scházeli kvůli schvalování státního rozpočtu. 

    I přes svátky se ale řada z nich stále činí a objevuje na veřejnosti. Premiér Andrej Babiš se například na Štědrý den v roce 2018 objevil na Václavském náměstí, kde v kuchařské čepici rozléval rybí polévku. Polévku naléval i v předchozích letech. 

    Fotogalerie
    42 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 35

Kovo: Babiš nabírá nové lidi k StB kdo má zájem pište na babisa@psp.cz

(12. 12. 2019 13:17)

murQ: Od štítné to má Bílá a Šulcová, odškrabaní soli z důlků je vopruz a vrací se stejně.

(11. 12. 2019 22:44)

murQ: Teda Maruš.

(11. 12. 2019 22:36)

murQ: Právě Babišovi sprdnul Soukup s Čapákem.
No a tady Monča exibuje nevkusem, drží pro cejchu dech až si prdne.

(11. 12. 2019 22:15)

ingmarie: Krava?

(11. 12. 2019 16:24)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy