Vánoční cukroví pečené i nepečené: Osvědčené recepty pro vás!
Vanilkové rohlíčky, perníčky, pracny nebo třeba vosí hnízda, která patří k nejoblíbenějšímu nepečenému cukroví. Tyto a mnoho dalších receptů najdete níže pěkně pohromadě.
Štědrovečerní polévka podle slavných šéfkuchařů
Štědrovečerní polévka může mít mnoho podob. Máme pro vás recept na vánoční klasiku z kapří hlavy, vnitřností i odřezků, ale i různé netradiční rybí polévky. Inspirujte se třeba u Karolíny Kamberské, Petra Havlíčka nebo Gordona Ramsayho.
Klasický bramborový salát nebo odlehčená verze? Vyberte si
Receptů na bramborový salát jsou stovky a ve spoustě rodin se předávají z generace na generaci jako poklad. My vás rozhodně nebudeme přesvědčovat, který je ten nejlepší, pokud byste ale letos chtěli vyzkoušet něco jiného, máme pro vás inspiraci.
Vánoční kapr: Jak ho vykuchat, naporcovat a připravit?
Chcete, aby byl váš vánoční kapr prostě dokonalý? Vaření začíná už nákupem, kdy musíte rybu správně vybrat, a s tím vám poradíme. Řekneme vám i, jak udělat filety, které budou úplně bez kostí, a jak kapra správně připravit. A ve štychu vás nenecháme ani v případě, že jste se rozhodli kapra sami vykuchat.
Jak nejlépe smažit řízky?
Nechcete mít na vánočním stole rybu? Usmažte si řízky. Poradíme vám, jak postupovat, aby byly dokonalé: Jaké vybrat maso, jak ho naklepat, obalit a usmažit.
Vánočka ze šestu pramenů, vánočka z devíti. S námi to dokážete!
Pletení vánočky není tak komplikované, jak to vypadá. Podle našeho návodu to zvládnete. Nejprve vám ale poradíme, jak správně připravit těsto a jak si rozdělit vánočku na jednotlivé prameny. A pak se společně pustíme do pletení!
Štola: Recept na tradiční vánoční zákusek
Štóla je klasická vánoční pochoutka, která se k nám rozšířila z Německa. I když vypadá trochu jako vánočka, chutná úplně jinak. Způsobů, jak ji připravit, je spousta, my vám přinášíme recept na tu tradiční, vánoční.
Vánoční menu ve světě: Co jedí jinde?
Zatímco my nedáme dopustit na smaženého kapra s domácím bramborovým salátem, Australané na Vánoce s oblibou grilují a Rumuni pořádají zabíjačku. Jak se liší vánoční hostiny po celém světě od té naší, české?