Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékaři dívce (†17) tvrdili, že má banální virózu: Zemřela na mononukleózu!

Autor: rc - 
13. prosince 2019
10:50

Středoškolačka Ariana Rae Delfsová trpěla bolestmi hlavy. Lékaři studentce řekli, že se nejedná o nic vážného a že je to jen pouhá viróza. O tři týdny později dívka zemřela na mononukleózu.

Ariana Rae Delfsová, která s rodiči bydlela na Floridě, si tři týdny stěžovala na ukrutné bolesti hlavy. Středoškolačka už nemohla bolesti snést, tak se rozhodla, že vyhledá lékařskou pomoc. „Měla příznaky jako při nachlazení. Neustále trpěla bolestí hlavy,“ uvedl pro New York Post otec Ariany Mark Delfs.

Lékaři však nic závažného neshledali. Ariana podstoupila několik testů, ovšem všechny vyšly negativně. Byla proto propuštěna domů s tím, že se jedná o virózu. Ovšem její stav se náhle zhoršil. Arianě se jednoho večera udělalo zle a začala zvracet. Rodiče se báli, že by to mohlo být něco vážného, a tak se rozhodli vzít věci do svých rukou. „Byli jsme vyděšení, tak jsme ji druhý den ráno vzali do nemocnice,“ uvedl Mark. V nemocnici Ariana přestala cítit nohy a lékaři se obávali, že by mohla dostat mrtvici, tak se ji rozhodli převézt jinam. Ovšem ani pak se její stav nezlepšil.

„Mluvila nesrozumitelně. Tou dobou byla již škoda napáchána, což jsme nevěděli,“ uvedl Mark s tím, že jim lékaři oznámili, že jejich dítě má mononukleózu. To však už bylo pozdě. Její organismus byl už na hranici smrti. „Otekl jí mozek do té míry, že nemohl fungovat a byl poškozen. V tu dobu jsme se rozhodli, že je načase ji nechat jít,“ popsal zdrcený otec.

levandulova ( 13. prosince 2019 17:02 )

Co je to za blbost? Mononukleoza je jaterni onemocneni, ktere se projevuje jako angina Nechteli jste napsat meningitida nahodou?

Zobrazit celou diskusi