Matka je opustila, otec o ně nejeví zájem. „Nechtěl je. Ani u soudu. V kontaktu kromě výživného s ním nejsme,“ řekla deníku Aha! po Misi jejich babička. Jediné, co tak Adama s Petrou dělí od dětského domova, jsou zatím milující prarodiče.

Je mu tam dobře

Jejich třetí vnouče, dvouletý Martínek, skončil u pěstounů. „Bohužel to nejde. Necháme to tak, jak to je. Už jsme hodně staří a finančně bychom nezvládli zabezpečit tři děti. Navíc víme, že u pěstounů je Martínkovi moc dobře, takže my jsme za to šťastní a také za to, že můžeme Martínka vídat, to je pro nás podstatné,“ nalila Aha! čistého vína Květa.

Matka se ozvala

Adam ani Petra matčin odchod nechápou. „Když je opustila, tak se hodně ptali, proč to udělala, a někdy měli pocit, že za to mohou oni. Dneska přišel vánoční pohled. Adámek byl překvapený, že si vůbec vzpomněla. Není na to zvyklý,“ doplňuje ji děda Petr s tím, že hned po odvysílání Mise se matka objevila na prahu jejich domu. „Hned po Misi přijela, přivezla dárky, protože Terezka jí dala nějaké peníze. A od té doby bylo ticho,“ uzavírá smutně Květa.

Pláč po mamince

„Mamince nikdy neodpustím, že nás tady nechala, a jsem ráda, že jsem u babičky a u dědy,“ říká Petruška, která nechápe, proč se na ni maminka vykašlala. A o moc moudřejší není ani její bratr Adámek. „Když maminka odešla, tak jsem brečel u babičky,“ pláče Adámek, kterého otčím zavíral za trest do koupelny.

Pohnutá rodinná historie

Květoslava a Petr se potkali přes 30 lety na zábavě. Zamilovali se, postupně paní Květoslava porodila dvě děti – Lukáše a Petru. Dokud děti dospívaly, byli fungující rodina. Zlom nastal v pubertě. Zatímco Lukáš se snažil být svým rodičům velkou oporou, na své druhé dítě se bohužel spolehnout nemohli nikdy.

VIDEO: Mise nový domov: Prarodiče bojují za svá vnoučata!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Prarodiče bojují za svá vnoučata! TV Nova

Fotogalerie
16 fotografií