Začátkem letošního roku se Vojta dal tvrdě do boje s kily. Omezil alkohol a už to viditelně nese ovoce. Navíc začal cvičit s trenérem a formovat figuru. Zeštíhlený se teď objevil na tiskové konferenci k pokračování minisérie ČT Marie Terezie. „Shodil jsem sedmnáct kilo,“ pochlubil se jen tak mezi řečí herec, který opět vypadá jako filmový Snowboarďák. Je to vidět nejen v jeho tváři, ale také na postavě, kdy i v historických kostýmech císaře Františka Štěpána Lotrinského působí štíhleji.

Odchod otce

Přestože začal s hubnutím už dříve, na úbytku kil se podle všeho projevila i ztráta milovaného tatínka. Herec a manažer Divadla Járy Cimrmana Václav Kotek (†66) zemřel letos v červenci pádem ze schodů ve svém domě na Karlštejně. Vojtu to stále velmi trápí, dokonce se kvůli tomu ani netěší na Vánoce. „Letos budou takový zvláštní, takže o tom vlastně nebudu ani raději mluvit,“ svěřil Blesku s pořád pohaslým pohledem.

Vyměnil proporce i ženu

Někdo hubne, jiný se zakulacuje. Zatímco původní představitelka Marie Terezie v podání Marie-Luisy Stockingerové (27) byla spíše křehčí postavy a Vojta coby její manžel František Štěpán vedle ní působil naducaně, v dalších dvou dílech režisér Robert Dornhelm (71) vsadil na holku „krev a mlíko“ Stephanii Reinspergerovou (31), vedle níž je český herec za střízlíka. To mu ale vůbec nevadí. Kotek si spolupráci se Stephanií nemůže vynachválit. „Pan režisér se mi ve výběru žen vždycky trefil do vkusu. Měl by mi radit i v osobním životě!“ prohlásil Vojta se smíchem.

VIDEO: Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy 

Fotogalerie
27 fotografií