Ze strašnického krematoria se po nabitém obřadu přesunul Vojta Kotek s rodinou a nejbližšími přáteli do nedaleké vinohradské restaurace, kde proběhl kar, tedy smuteční hostina, kterou mladý herec řídil. Vzhledem k povaze události měli zarezervovanou celou restauraci jen pro sebe. 

V okruhu blízkých si Kotek dopřál bílého vína a konečně se mohl trošku nadechnout po citově vyčerpávajícím pohřbu, na který dorazila plejáda slavných osobností a také kolegů z Divadla Járy Cimrmana. Smuteční hostiny po pohřbech jsou často spojeny s veselými historkami a vzpomínkami na zesnulého, a tak i v Kotkově případě došlo po delší době i na úsměv. 

Herec Václav Kotek, který předminulý týden zemřel po nešťastném pádu ze schodů, při kterém si zlomil vaz, byl mezi svými kolegy a přáteli velmi oblíbený, a tak se smutečního obřadu ve strašnickém krematoriu zúčastnily stovky lidí. 

Za členy divadla krátce před začátkem smutečního obřadu s médii promluvil Zdeněk Svěrák (83). „Opustila nás už řada členů souboru, ale u Vaška to bylo nečekané, bylo mu teprve 66 let. Budeme na něj myslet a budeme na něj vzpomínat,“ řekl.

Mezi dalšími hosty bylo vidět cimrmanology Miloně Čepelku (82), Jana Hrabětu (79) či Petra Bruknera (76), herce Boba Klepla (61), Evu Holubovou (60), Zuzanu Stivínovou (46), Báru Štěpánovou (59) a Janu Švandovou (72). Přišel také producent Ondřej Trojan (59) nebo skladatel Jaroslav Uhlíř (73). Vojta Kotek mezi nimi procházel a přijímal projevy soustrasti. S Čepelkou a dalšími se dokonce při slovech útěchy objal. Objevili se syn Ladislava Smoljaka (†78) David (60) či Jan Svěrák (54).

VIDEO: Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech!

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech! Blesk TV

Fotogalerie
236 fotografií