V jeho domě na Karlštejně, kam se s manželkou Alenou přestěhoval z pražských Vinohrad, zasahovala minulý týden kriminální policie. Herec a manažer Divadla Járy Cimrmana byl totiž nalezen bez známek života na úpatí schodiště, ze kterého se měl zřítit a zlomit si vaz. Takto úmrtí popsal veřejnosti v závěru týdne Zdeněk Svěrák (83).

„Pitva proběhla, nebylo zjištěno cizí zavinění a v současné době budou probíhat další zkoumání a odborné expertizy,“ řekla Blesku policejní mluvčí Michaela Nováková bez dalších podrobností třeba o tom, zda herce potkala nějaká zdravotní nebo jiná indispozice.

Rodina Václava Kotka tak už má po pitvě jasno. Kromě toho již bylo zveřejněno i to, kdy se odehraje poslední rozloučení. Podle některých spekulací se měl pohřeb odehrát přímo v sídle Divadla Járy Cimrmana v Praze na Žižkově.

Právě o soubor Cimrmana Václav Kotek léta pečoval z pozice manažera. „Zatím nemám žádné informace,“ tvrdil Zdeněk Svěrák, hlavní postava slavného souboru. Ovšem po zveřejnění parte je jasné, že pohřeb bude veřejný, ale rodina vybrala místo jiné. 

VIDEO: Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy.

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy. 

Fotogalerie
36 fotografií