Ladislav Smoljak se netajil tím, že neměl rád otce Vojty Kotka (28), principála Divadla Járy Cimrmana. Jejich největší spor se týkal agentury Echo, kterou založil Václav Kotek (63) a která zastupovala a zastupuje zmíněné divadlo. Kvůli financím mu musel Smoljak neustále šlapat na paty. „Musí být mnou neustále hlídán. Seznam jeho provinění by obsáhl slušný tlustospis,“ napsal podle Aha! v roce 2003 o Václavovi.

Smoljak hlídal veškeré finance. „Láďa byl nejen spoluautorem divadelních her, hercem a režisérem všech inscenací, ale také strážcem pravidel a kontrolorem při nakládání s financemi,“ řekl Aha! zdroj blízký Smoljakovi. „A že jich v tomhle divadle není zrovna málo! Vyprodáno je pořád,“ dodal.

O jejich sporu věděl i syn Ladislava Filip Smoljak (51). „To vám mohu potvrdit za nás všechny,“ vyjádřil se. „Jinak mě tato minulost už příliš nezajímá, spíš mě mrzí, že se s bratrem a sestrami jako dědicové autorských práv nemůžeme shodnout na tom, zda má agentura Václava Kotka Echo právo užívat tátovo a Svěrákovo dílo tak, jak to nyní dělá,“ dodal.

Fotogalerie
13 fotografií