Ze dne na den jí zákeřná nemoc vzala úplně všechno. Lékaři jí dokonce dávali rok života. Léky navíc změnily její obličej k nepoznání. Pak už to šlo ráz na ráz – stěhování, rozvod, ztráta práce. Jediný, kdo jí zůstal nablízku, byly nakonec její děti. Jelikož už na pečovatelku nejsou peníze, protože její stav se zhoršil natolik, že ztratila i částečný úvazek v práci, pečují o ni právě ony.

Děti se postarají

„Když přijdu ze školy a mamka má zimnici, tak na ni dám deky a jednu, která se ohřívá sama,“ popsal hrůzostrašné zážitky syn Honzík, který vahou svého těla Kateřinu drží na zemi, aby se svým nekontrolovatelným škubáním nezranila. „My jsme se s bráškou museli naučit dělat pití, starat se o mamku, dávat jí prášky,“ potvrdila Ivanka. A Kateřina samotná je z toho na dně. „Strašně to bolí, když vidíte, na co se musí dívat a že musí mít hrozný strach. Byla bych radši, kdyby u toho vůbec nebyli,“ brečí.

Přichází nečekaně

Situace je o to horší, že Kateřina nikdy neví dopředu, kdy jí křeče ochromí tělo. Ty přicházejí neohlášené a v různé síle. Možná je zde ale naděje na vyléčení. „Už se těším, až pojedu na vyšetření, které jsem dostala, a budu doufat, že existuje nějaká varianta pomoci, třeba těmi kmenovými buňkami, která mi uleví,“ svěřila se s nadějí v hlase Kateřina.

Přišla záchrana

Pořad Mise nový domov jako každému, tak i Kateřině změnil obydlí k nepoznání. „Na velký prostor si zvykáme. Dřív náš celý byt byl pomalu tak velký jako současný obývák. Hodně mi pomohly všechny přístroje, třeba sušička, protože po věšení prádla jsem velmi často měla záchvaty křečí,“ sdělila Aha! dojatá matka.

VIDEO: Mise nový domov: Křeče Kateřině paralyzují tělo!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Křeče Kateřině paralyzují tělo! TV Nova

Fotogalerie
29 fotografií