Ve druhém díle pořadu Mise nový domov se diváci seznámili s Kamilem Otčenáškem a jeho rodinou. Sedm měsíců po svatbě s milovanou Zdeňkou (39) se život rodiny rázem obrátil vzhůru nohama, jelikož Kamil dostal mrtvici, díky níž zůstal „uvězněný ve vlastním těle“. Mladý muž sice tehdy zcela ochrnul a dlouhou dobu mohl hýbat pouze očima, jeho stav se však začal postupně zlepšovat. Díky účasti v nováckém pořadu měl totiž více času na léčbu, a to se na jeho zdravotním stavu pozitivně podepsalo.

„Když se mu to stalo, tak vlastně jenom mrkal. A teď sám řídí elektrický vozík, drží si pití, poškrábe se na hlavě, na uchu… Zdvihá i celé rameno. To všechno od doby, co jezdíme pravidelně na rehabilitace. Od toho se odvíjí i ta řeč, jelikož řeč je závislá na břišním svalstvu. Už teď, když se soustředí, dokáže říct větu. Každý večer, když leží a je uvolněnější, tak mi řekne ‚dobrou noc‘,“ pochlubila se šťastná Zdeňka. Během natáčení se mu navíc poprvé povedlo prstem ovládat klávesnici.

Pořad jim splnil ještě jejich přání, Zdeňka, velká fanynka kapely Queen, jela do Švýcarska na výstavu o své milované hudební skupině, Kamil se zase toužil setkat se s někým, kdo jel rallye Paříž–Dakar.

„Moje největší přání ale je, aby se Kamil co nejvíc uzdravil, aby se rozmluvil a byl soběstačný. Aby se mnou mohl dělat každodenní věci. A aby byl klukům plnohodnotným tátou nejenom psychicky, ale i fyzicky,“ přiznává Zdeňka. Přestože ani jeden ze synů, které tento pár vychovává, nepochází z Kamilovy krve, oni ho oba milují jako vlastního tatínka.

VIDEO: Mise nový domov: Kamil je uvězněný ve vlastním těle!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Kamil je uvězněný ve vlastním těle! TV Nova

Fotogalerie
25 fotografií